Hvor skal Final 4 spilles?
Med kvalifikationen til Final 4 i ishockey efter blot 14 kampe er Rungsted Seier Capital som det første hold i Metal Ligaen klar til at spille med om pokalen for tredje sæson i træk – herunder Final 4-deltagelse for andet år i træk.

Flere af de fire hold kan meget vel være fundet i løbet af weekenden. Her tyder meget på, at det bliver Frederikshavn, Aalborg og SønderjyskE, der skal spille med om pokalen. Mens der trækkes lod til semifinalerne, bliver placeringen af Final 4-stævnet næppe fundet ved en lodtrækning, men hvor ender det så med at blive spillet?

LÆS MERE: Se Rosenthals frække scoring mod Rødovre

Vi kommer her med et skarpt bud på, hvilken klub der ender med at blive værter for Final 4-stævnet:

Rungsted Seier Capital
Taler for: Rungsted Seier Capital topper Metal Ligaen, hvilket i sig selv er et salgsargument for, at stævnet skal spilles i Bitcoin Arena.
Yderligere vil afviklingen af Final 4 her være med til at øge et sjællandsk fokus på ishockeysporten – også selvom blot en af de fire hold kommer derfra. Rungsted Seier Capital-organisationen har ligeledes erfaring med afvikling af tilsvarende arrangementer fra sidste sæsons Continental Cup.

Taler imod: Placeringen af Final 4 i Bitcoin Arena vil give lang rejsetid for stort set samtlige af de tre deltagere – og eventuelt medrejsende fans derfra. Kapaciteten i Bitcoin Arena kan ikke matche hallerne i Aalborg og Vojens, hvilket kan spille ind i et økonomisk perspektiv, samt konceptet med at Final 4 brandes som et stort event.

Aalborg Pirates
Taler for: Aalborg er forsvarende danske mestre og pokalvindere. Man kan dermed godt argumentere for et titelforsvar på hjemmebane. Aalborg har ligeledes faciliteterne til, at kampene kan få et stort setup. Rent geografisk vil afstanden være kort for Frederikshavn, mens den for SønderjyskE vil være nogenlunde den samme, som skulle der spilles i Bitcoin Arena. Rent fanmæssigt har Aalborg den fordel kontra Bitcoin Arena, at sønderjyske fans, der plejer at møde talstærkt op, kan komme dertil billigere.

Taler imod: Final 4 blev sidste sæson spillet i Herning, så hvis den ønskes udbredt, så interessen skabes i hele landet, kan man meget vel flytte den væk fra Jylland, så det ikke bare bliver et stævne, som de jyske klubber skiftevis afholder.

LÆS MERE: Rungsted vandt slaget om Sjælland

Frederikshavn White Hawks:
Taler for: At de sikkert gerne vil have den… Vi har faktisk svært ved at komme på andre argumenter, der taler for, at Final 4 skal spilles i Frederikshavn.

Taler imod: Frederikshavn kan hverken spille på et titelforsvar, topplacering i ligaen eller super faciliteter i dette sammenhæng. Dertil kommer også, at 50 procent af deltagerne vil have en lang vej dertil – især Rungsted. Alt i alt er det svært at komme på argumenter for, at Final 4 skal spilles i Frederikshavn. Så derfor er hovedparten af argumenterne imod, at Final 4 skal spilles i Frederikshavn.

SønderjyskE:
Taler for: SønderjyskE kan ikke bryste sig af topplacering eller titelforsvar, men de kan byde ind med stærke faciliteter, stor tilskueropbakning, samt at de ligger i midten rent geografisk i forhold til de tre andre hold. Rejsetiden vil stort set være lige lang for de tre øvrige deltagende hold, så på den front er der vel kun en fordel for det værtsklubben. Det vil også åbne op for kortere ture for fans fra de andre klubber, kontra hvis der skal spilles i Frederikshavn eller Hørsholm.

Man har i SønderjyskE-organisationen erfaring med blandt andet afvikling af OL-kvalifikationen, samt et stærkt organisatorisk setup, som på langt de fleste punkter vil trumfe Final 4-konkurrenternes.

Taler imod: Skal det altid være i Vojens? Arenaen i Vojens har tidligere haft både landskampe og andet, så dette var måske en oplagt mulighed for at vise, at det ikke altid skal være Vojens, der skal være centrum for danske ishockeybegivenheder – når nu altså Herning ikke kan komme i spil.

LÆS MERE: Statistikanalyse – Følg big data analysen kamp for kamp

Skal de potentielle værtsklubber rangeres, vil vi rangere dem således:
1 – Aalborg Pirates
2 – SønderjyskE
3 – Rungsted Seier Capital
4 – Frederikshavn White Hawks

Grunden til at vi ender med at rangere Aalborg over SønderjyskE, selvom der måske er flere ting, der taler for en placering i Vojens, er, at man belønner Aalborgs double-triumf sidste sæson.

Når det så er sagt, så kan man jo blot håbe, at DIU har fået reglerne på plads, så der ikke er en dansk klub, der går glip af Continental Cup, skulle der komme en double-triumf igen…