Stort interview med Carlsen: Vi kan vinde guld i år
21-årige Magnus Carlsen var i sommer en af de nye danske spillere, som Rungsted kunne præsentere til denne sæson. Magnus har fået sin hockeyopdragelse i Rødovre, men havde sin første Metal Liga-sæson for Herlev Eagles i 2018-2019-sæsonen.

Dernæst fulgte 3 sæsoner for Rødovre Mighty Bulls. I alt har han 180 Metalliga-kampe og 46 point på bagen og er dermed en ret rutineret Metal Liga-spiller på trods af sin unge alder.

Med de mange skader Rungsted indledte sæsonen med, fik han hurtigt en del ansvar, som han har løftet flot. Med stenhårdt og ærligt arbejde i kampene har Rungsted-fans hurtigt taget ham til sig, og han har vist sig at være en god allroundspiller, som kan fungere i de fleste kæder.  

Vi har spurgt Magnus lidt om, hvordan det er at skifte fra Rødovre til Rungsted, hvordan han ser holdet i år og hvad han laver, når han ikke spiller hockey.Det forbudte skifte

Magnus Carlsen lavede forud for sæsonen det, som i gamle dage blev kaldt for det forbudte skifte, men som flere spillere gennem tiden har lavet – nemlig at skifte Rødovre-trøjen ud med den blå Rungsted-trøje.

Du har spillet i Rødovre næsten hele dit liv. Hvorfor valgte du at skifte til Rungsted?

– Jeg valgte at skifte til Rungsted, da Rungsted har været et meget etableret tophold de seneste mange år og det er jo der, man gerne vil være. Man spiller for at vinde guld – og det tror jeg bare, at vi har gode chancer for i år. Og så ser jeg, at mine personlige udviklingsmuligheder er rigtige gode i Rungsted, fortæller Magnus Carlsen til Champagnebugten.

Hvad synes du om at spille for Rungsted? Er der noget der er anderledes i forhold til Rødovre?

– Jeg er rigtig glad for at være i Rungsted. Jeg føler alle har taget rigtig godt imod mig, så jeg er rigtig glad for at være her.
– I forhold til om der er noget, der er anderledes, kan jeg kun svare, ja, det er der. Føler det er noget mere professionelt her, også når man træner om morgen, det er rigtig dejligt.

Du har for det meste spillet i kæde med Andersson og Green, hvad synes du om den kæde og hvordan komplimenterer i hinanden?

– Jeg kunne rigtig godt lide at spille med Carler (Andersson red.) og Guffe. Jeg syntes, at vi har en god kemi og vi har lidt af det hele. Carler har et virkelig farligt skud, mens Guffe er virkelig stærk på pucken og er god til at vinde kampene foran og bag målet.Kan gå hele vejen

Hvad synes du om Rungsted-holdet i år? Kan I gå hele vejen?

– Jeg syntes, at vi har et rigtig bredt og godt hold i år med rigtig mange gode spillere. Som sagt, hvis vi får fikset lidt i vores defensive spil og bliver lidt mere stabile i vores spil, så kan vi slå alle. Jeg tror på, at vi kan vinde guld i år.

Hvordan ser din dag ud på en kampdag? Har du nogen ritualer du skal igennem?

– Min dag på en kampdag er tit meget den samme. Jeg står op og spiser en solid morgenmad, så tager jeg op og går lidt på is for at få benene i gang. Så kommer jeg hjem og slapper lidt af, så laver jeg noget frokost, som er klar til efter jeg har sovet i en halv times tid, så spiser jeg den. Efter det går jeg en tur og så tager jeg afsted.

Hvad laver du når du ikke spiller hockey? Har du nogen hobbyer eller interesser?

– Alle de andre år har jeg arbejdet i min fars firma med ventilation, men det har jeg været så heldig i år ikke at gøre. Ellers følger jeg ret meget med i min nevøs tidlige hockeyliv. Han er 7, så det er sjovt at følge ham – og så kommer der rigtig mange gode minder frem, fra da man selv var en lille hockeyspiller.

– Til sidst vil jeg gerne takke alle de rigtig gode og dedikerede fans for at komme og støtte os. Og så vil jeg sige tusinde mange tak for den rigtig gode og varme velkomst, som jeg har fået. Jeg er rigtig taknemlig for det, så det vil jeg takke jer meget for. Vi ses i hallen. Forza Rungsted!

Magnus Carlsen og resten af Rungsted-holdet tager tirsdag aften til Herning, hvor endnu en vigtig kamp venter.