Istiden er over os igen – tid til slutspurten
Så er det nu, at slutspurten skal sættes ind. Ovenpå sæsonens anden og sidste landsholdspause er det atter tid til Metal Ligaen.

Rungsted Seier Capital tager her hul på slutspurtens fire kampe hjemme i Bitcoin Arena, hvor Frederikshavn Whitehawks kommer på besøg i et opgør, som begge hold reelt ikke kan tåle at tabe.

Fuld trup på fredag
Med Joachim Holten Møllers comeback i tirsdagens kamp, er truppen tæt på at være fuldtallig igen. Mattias Persson forventer efter vores oplysninger at gøre comeback fredag, når det gælder udebanekampen mod Hvidovre.

Med comebackene til Holten Møller og Persson er truppen så tæt på at være fuldtallig, som den må forventes at kunne blive i den resterende del af sæsonen. Alexander Jensen er færdig for sæsonen, og med gentagende tilbagefald, må Mikael T. Christensen efterhånden også regnes som ude for den resterende del af sæsonen.

Dør nummer otte
Flere af konkurrenterne har forstærket sig i løbet af landsholdspausen. Odense hentede en finsk erstatning for Robin Rahm, der smuttede hjem til Sverige, Aalborg har handlet i Hvidovre og Frederikshavn har erstattet deres japanske angriber med en finsk center. Med transferdeadlinen den 27. februar, er der nu en uge at løbe på, hvis der skal indhentes en længe efterlyst forstærkning til truppen.

Hvem, hvad og hvornår er dog endnu ikke afgjort her, så vi går ind i en uge, hvor de flestes nysgerrighed uden tvivl vil være i top.

Et mærkbart aftryk
Ud over så absolut vigtige point er der også slutspilsindtrykket at spille for i de sidste fire kampe. Her er det især kampene mod Frederikshavn og Herning, der kan spille ind på en potentielt kommende kvartfinaleserie. Vi har på nær det seneste opgør i Frederikshavn haft et godt tag på de hvide høge. Bliver pletten fra tv-kampen vasket væk, så ligner Frederikshavn næppe en potentiel kvartfinalemodstander – selvom det nok ville være ønskeligt.

Det samme har desværre ikke været tilfældet mod Herning, hvor det er blevet til lutter midtjyske sejre, selvom kampene har været tætte og muligheden for Rungsted-sejre bestemt har været til stede. Det store spørgsmål forud for sæsonafslutningen mod Herning er derfor, om midtjyderne tør tage os i en potentiel kvartfinaleserie, eller om en lille midtjysk fordel på et skarpt knivsæg kan få dem til at se andre steder hen.

Muligheden for top seks er ovenpå Odenses lidt overraskende nederlag i Herlev stadig der. Men det kræver reelt tre til fire sejre i grundspillets sidste kampe. Vi krydser fingre og håber!