Kan mestrene genvinde overtaget over høgene?
Joachim Holten Møller Rungsted Seier Capital

Var sejrene over Rødovre blot en lille optur i en mørk vintertid, eller kan Rungsted Seier Capital finde tilbage på sejrssporet og genvinde overtaget over Frederikshavn White Hawks, når den står på topopgør i Bitcoin Arena?

Efter fem nederlag i træk blev nytåret skudt ind med to sejre over Rødovre. De positive elementer fra back-to-back-sejrene var dog væk mod SønderjyskE, hvor især personlige fejl i form af dumme pucktab og sløsede markeringer på juniorniveau, samt tabte dueller i egen zone kostede dyrt – især når de kommer fra laves af den spiller, der får mest istid.

Vi står 16 grundspilskampe fra slutspillet, så det er altså nu, at det ekstra gear skal til at findes, hvis ikke man skal køres ud på et sidespor af de formstærke mandskaber med opadgående formkurver.

Kommer overtaget tilbage?

Ser vi på de sidste 20 kampe mod Frederikshavn White Hawks, har Rungsted Seier Capital haft et solidt overtag med 15 sejre.

Den statistik taler sit tydelige sprog. Udfordringen er blot de nuværende svingninger i resultaterne og det faktum, at Frederikshavn uddelte en øretæve på hele 8-2 for godt en måned siden, da Rungsted Seier Capital slog vejen forbi Danmarks nordligste ishockeyhal.

Indhentet eller afstand

Med en sejr i ordinær spilletid rykker Rungsted Seier Capital forbi Frederikshavn White Hawks. Bliver det til en udebanesejr til Frederikshavn, ja, så er der et hul på fem point med to kampe i hånden. Så bliver det altså svært at nå andenpladsen, hvis det ikke bliver til en sejr i aften.

Keys to the game

Vi låner et populært koncept fra nordamerikansk TV her og ser på nogle af de faktorer, der bliver afgørende i aftenens kamp:

  • Pucktab i egen zone – især i opspillet
  • Clearinger – spilles pucken klogt og effektivt væk, eller tages der unødvendige chancer?
  • Powerplay – Godkendte indsatser i de sidste to kampe – det skal fortsætte
  • Effektivitet – Der skal mere valuta for pengene i begge ender

Se flere statistikker og analyser i vores big data-analyse efter sidste spillerunde.