Kommentar: Gentoftes problemer skulle være undgået




Nogen vil måske mene, at folk med tilknytning til Rungsted bør være de sidste til at kommentere på situationen om en ishockeyklub i økonomiske vanskeligheder, men vi gør det alligevel.

Mandag den 22. januar 2018 blev dagen, hvor de økonomiske problemer i Gentofte blev så store, at de ikke længere lod sig skjule. Ifølge udmeldingen fra Gentofte Stars skyldes det, at ventede indbetalinger fra sponsorer udeblev. Det var åbenbart hensigtserklæringer fra foråret, der ikke blev indfriet i denne sæson.

Champagnebugten var faktisk ude allerede før sæsonpremieren og påpege, at Gentofte havde ondt i økonomien. En situation der desværre ikke ændrede sig hen over sæsonen.

LÆS MERE: Sådan påvirker en Gentofte-konkurs Rungsted

Ambassadørens læresætning udeblev
Selvom Gentofte Stars mener, at de er kommunens største ambassadør, så vil vi i stedet tage en læresætning fra en, der i den grad sætter stjernerne i skyggen. Intet tab bør ramme os, som kan undgås ved rettidig omhu, sagde vel Gentoftes største ambassadør nogensinde. Netop den manglende rettidige omhu kan i den grad undre en i denne situation.

Hvorfor har man kørt de første fem-seks måneder igennem med et månedligt overforbrug på snart 200.000 kr.? Og hvordan kom man på i oktober at hente to udenlandske spillere ind til en klub, hvor klubledelsen måtte være klar over, at der manglede penge? Spørgsmålene er mange, men forklaringerne i pressemeddelelsen fra Gentofte Stars er få og peger udelukkende på manglende indbetalinger fra sponsorere, der havde givet hensigtserklæringer derom.

LÆS MERE: På spillerrov i Gentofte – dem skal Rungsted gå efter

Ny falliterklæring af licensudvalget
Sidste del af denne kommentar sætter os næppe på DIU’s julekortliste, men kommentaren herunder trænger dog til at blive sagt:

I 2001 oprettede DIU licensudvalget med henblik på at behandle klubbernes ansøgninger om klublicens (til at spille i ligaen), så man kunne undgå betalingsstandsninger og konkurser blandt ligaklubberne. Her 17 år efter ser det stadig ikke ud til, at licensudvalget har nogen form for effekt – overhovedet.
Sagen med Gentofte vidner om, at man (endnu engang) har godkendt et ikke bæredygtigt budget. Et budget bygget på hensigtserklæringer.

Er det ikke snart på tide, at man indfører en reel kontrol med budgetterne i klubberne – i hvert fald hos dem, der ikke regelmæssigt rammer nullet eller sorte tal, så vi kan komme ud over den konstante tilbagevending af det økonomiske spøgelse i landets bedste ishockeyrække? Med mindre der snart kommer reelle tiltag til fra licensudvalget, så kan man lige så godt nedlægge det.