Legionærerne har kurs mod slutspillet
Slutspillet nærmer sig hos de forskellige Rungsted-legionærer rundt om i verdenen. Som det ser ud nu, så kommer samtlige af drengene i slutspillet med deres klubber. I Sverige kan det endda ligne SHL-guld til Jonas Røndbjerg og co.

Tæt løb i AHL
Playoffræset i AHL spidser mere og mere til. I den sydlige del af AHL er samtlige otte hold i Pacific Division med i kampen om de fire slutspilspladser, der tilfalder divisionens top fire.

For Alexander True, der natten til onsdag scorede sit sjette mål ovenpå en pointtørke på 12 kampe, og San Jose Barracuda ligner det derfor en tæt og hård anden halvdel af sæsonen. San Jose Sharks-farmerklubben ligger efter 38 kampe nummer seks i divisionen, blot tre point fra den slutspilsgivende fjerdeplads.

Jensen og pingvinerne kan få alt eller intet
Mens det tabellen er tæt i AHL, så er det ingen ting i forhold til DEL, hvor Nicholas B. Jensen og Fishtown Pinguins i øjeblikket ligger til at gå direkte i slutspillet. Danskerklubben lå for få runder og kæmpede for at nå 10. pladsen, der lige som i Danmark giver adgang til den sidste play-in plads. Her få runder senere ligger Jensen og de nordtyske pingviner nu nummer seks, hvilket sikrer direkte adgang til slutspillet.

Slutspilspladsen er dog langt fra sikret. Med seks-syv grundspilskampe tilbage i DEL er der i den grad lagt op til en drabelig afslutning, hvor klubberne reelt kan gå fra alt til intet på blot en spillerunde. Der er nemlig blot fire point fra tredjepladsen ned til 11. pladsen.

Danskeropgør i Norge om slutspilsplads
I Norge er der ved at udspille sig et mindre danskeropgør om den sidste slutspilsplads, hvor Slava Trukhno (ja, ja, vi ved godt, at han står som russer) og Lørenskog er i en direkte duel med Michael Eskesens Stjernen Hockey. De to klubber er reelt de eneste, der kan tage ottendepladsen, der sikrer slutspil og gør, at klubberne undgår nedrykningsspillet. Med syv kampe igen har Slava og Lørenskog overtaget og et forspring på to point.

Meget kan her blive afgjort den 6. februar, hvor de to hold møder hinanden. En sejr her kan give Slava og co. en kæmpe fordel i bundstriden. Ved sidste møde vandt Lørenskog 3-2. Lørenskog har dog været uden Slava de seneste tre kampe.

Røndbjerg og Växjö kører derudaf
Mens flere af Rungsted-klubberne i udlandet kæmper for at komme med i slutspillet, så finder vi nok sæsonens bedste bud på et udenlandsk mesterskab til en Rungsted-spiller i Sverige, hvor Jonas Røndbjerg og Växjö Lakers bare stormer derudaf i toppen af SHL. Med 82 point efter 38 kampe er danskerklubben 36 point pointrekorden i SHL. Med 14 kampe tilbage kræver det dog, at Växjö næsten gør rent bord, hvis rekorden skal i hus.

Røndbjerg har dog ikke spillet samtlige 38 kampe. Det store Rungsted-talent har kun spillet 28, men det er til gengæld blevet til otte point (fem mål og tre assists), hvilket giver Røndbjerg en fjerdeplads på ”danskerlisten” – blot tre point efter Nichlas Hardt.

På en anden liste, der er værd at bemærke, ligger Jonas Røndbjerg nummer otte på ligaens U20-liste, der toppes af holdkammeraten Elias Pettersson med 36 point for 30 kampe.

Unge drenge på vej i slutspil
I de nordamerikanske juniorligaer er der to Rungsted-rødder med kurs mod slutspillet. I USA har Fargo Force fået lidt gummiarm, efter at Jacob Schmidt-Svejstrup røg på skadeslisten. Førstepladsen er blevet smidt, mens skadespausen har kostet den 19-årige dansker topscorerpladsen i ligaen.

Skaden kostede samtidig Jacob Schmidt-Svejstrup en plads i NHL/USHL Top Prospect-kampen, hvor der ellers var mulighed for ligaens topscorer til at vise sig frem for NHL-klubberne.

Lidt længere nord på har Oliver True og Ottawa 67’s også kurs mod slutspillet. Situationen her minder dog lidt om den, som vi ser i Norge hos Slava Trukhno. Ottawa holder i øjeblikket syvendepladsen, men blandt de 10 hold i OHL’s eastern conference er der med 22-23 kampe tilbage stadig ni hold i spil til de otte slutspilsladser.