Målscorer søges: Opturen fra Odense røg i Vojens
Weekendens back-to-back kampe blev en blandet fornøjelse, der, når stregen i sandet skal trækket, kan ende med at blive dyr.

Fredagens kamp mod Odense var fuld af opløftende momenter og fire kæder, der i den grad så velfungerende ud. Kampen efterlod også et klart indtryk af, at der med fire kæder var noget at skyde med – også i slutningen af tredje periode.

Her kunne Odense takke Robin Rahm for, at de ikke tabte i ordinær spilletid. Rahm rygtes i øvrigt stadig til Sverige, mens han erstattes af Hvidovres svenske målmand, Niklas Lundström. Det bliver spændende at se, om dette rygte holder stand.

Billedet krakelerede
Billede af et stærktspillende Rungsted-mandskab krakelerede dog lørdag i Vojens. Spilovertaget fra fredagen var der, men en høj grad af manglende effektivitet og en række personlige fejl fik det hele til at falde til jorden igen. Endda så hårdt at både muligheden for at nå top fire og top seks røg. Med mindre der sker to sensationer i søndagens kampe, vil vi have seks point op til sjettepladsen. Med fire kampe tilbage er det svært at se os hente syv point på Rødovre eller otte på Odense.

Lad os tage målene i Vojens. 1-0 målet var en to mod en situation, hvor resten af holdet dog var på vej tilbage, så man groft sagt blot skulle afværge det første forsøg, hvorefter der ville være en god chance for, at man så havde fået folkene tilbage, så returen kunne cleares.

Mike Vernace var her Rungsted-manden i to mod en situationen. Mens pucken bliver ført op mod målet i SønderjyskEs venstre side, vælger Vernace at trække mod venstre (SønderjyskEs højre side) i et forsøg på at blokere en giftig tværpasning. I stedet efterlod det dog den puckførende SønderjyskE-spiller helt fri til at trække ind og dermed forbedre sine afslutningsmuligheder – hvilket han udnyttede. Det er nemt nok at sidde og sige fra tribunen, men Champagnebugtens udsendte undrede sig dog over dette valg, da en opdækning for tværpasningen ved at trække over mod den puckførende spiller havde efterladt Lindskoug med væsentligt bedre muligheder for at stoppe et skud, hvor afslutningsmulighederne var væsentligt forringet.

2-0 målet kostede efterfølgende Nikolaj Krag Christensen en plads på bænken for resten af kampen. Kampen igennem havde Rungsted kørt med en noget anderledes powerplayopsætning, hvor backerne enten var reduceret til en eller smidt frem, mens to forwards var placeret på blueline. I dette powerplay var Krag Christensen en af de to forwards, der var sat på blueline, hvorfra han led et ret så ærgerligt og fumlende pucktab, der førte til en sønderjysk friløber.

3-0 målet, tja, det kom i tomt mål, og kan der ikke siges så meget til, da det altid er en risiko, man tager, når man erstatter målmanden med en ekstra spiller.

Forward eller back
Vi har på det seneste advokeret for, at man måske skulle se på en back som ottende udlænding i et forsøg på at stabilisere defensiven, da vores big data-analyser har vist, at vi lukker flere mål ind end forventet.

Ovenpå kampen i Vojens kan det dog være svært ikke at advokere for en forward i stedet for en back – og en målfarlig en af slagsen. For der manglede i den grad effektivitet foran målet. Chancerne var der, og de var der flere gange, dog uden at de blev udnyttet.

På et svært transfermarked hænger disse dog ikke på træerne, så man kan nemt komme ud i, at skulle købe en spiller fri, hvis dette behov skal indfries. Vi er dog også så langt henne på sæsonen, at det nærmest må være et krav, at den pågældende spiller har EU-pas, hvis vedkommende skal i kamp før slutspillet. Vi går uden tvivl en spændende og interessant landsholdspause i møde, hvor forstærkning må stå højt på listen hos hovedparten af klubberne i Metal Ligaen.

Fokuspunkter
De sidste fire kampe skal nu bruges på at forberede sig på det kommende play-in og forhåbentligt også slutspillet. Her har vi mulighed for at efterlade et stærkt indtryk på Herning og Frederikshavn i håbet om, at det kan påvirke deres kvartfinalevalg. Det er dog fristende at tro, at vi løber ind i Herning eller Aalborg i en eventuel kvartfinaleserie.

Dertil kommer kampen mod Herlev, der reelt fungerer som en generalprøve på den kommende play-in serie.

Sidste punkt på den liste må uden tvivl være special teams.