Matchbold: Finalebilletten skal i hus
Nikolaj RosenthalRungsted Seier Capital kan for første gang i 17 år spille sig i en DM-finale. Skal det blive en realitet, kræver det én sejr – enten søndag aften i Frederikshavn eller eventuelt tirsdag aften i Bitcoin Arena.

Hvem presset er på, det afhænger nok af øjnene der ser på det. For Rungsted Seier Capital gælder det om at slå den første matchbold hjem. For Frederikshavn White Hawks er det vind eller forsvind – ud i en bronzeserie mod Aalborg Pirates.

Vender vi blikket mod Rungsted Seier Capital, så består presset i, at en eventuel kamp syv kan blive en ren gyser, hvor selve finaledeltagelsen afgøres i en enkelt kamp. Selvom Rungsted Seier Capital har været stærke på hjemmebane, så er der næppe nogen tvivl om, at man gerne vil lukke serien i Frederikshavn.Tag kamp 5 med

For alle i den blå trøje gælder det, at man skal tage spillet og momentum med fra kamp fem. Der er efterhånden næppe nogen tvivl om, at Galansky, selvom han er udråbt til Metal Ligaens bedste målmand enkelte steder, ikke er en hindring for, at Rungsted Seier Capital scorer. Skal Metal Ligaens farligste offensiv lukkes ned i det nordjyske, så kræver det, at Frederikshavns øvrige defensiv stepper up – især Mitchell-kæden.

Det der især skal tages med, er disciplinen. Kan man undgå samme overflod af udvisninger, som ramte Rungsted Seier Capital i kamp fire, så er det lige før, at man står med det ene ben i finalen.

Det samme kan siges for præstationerne i målet. Thomas Lillie har gentagende gange vist, at når han rammer dagen – som i D-A-G-E-N, så kan Galansky og de andre topmålmænd godt pakke sammen og tage på sommerferie. Men, det er ikke en enkeltmandspræstation. For at Lillie kan det, kræver det en defensiv, der er på plads til at rydde op foran målet.

Det er disse elementer fra kamp fem, som Rungsted Seier Capital skal tage med, når pucken smides til den forhåbentligt afgørende semifinale søndag aften.