Matchbolde eller ryggen mod muren


Hvem får matchboldene, og hvem får ryggen mod muren?

Det er tæt på alt eller intet, når Rungsted Seier Capital fredag aften tager imod Frederikshavn White Hawks.

Vi er fristet til at kalde det for den vigtigste kamp i Bitcoin Arena i lang tid. Og det gør vi ikke uden grund.

Ude godt, hjemme bedst

Semifinaleserien har vist, at hjemmebanefordel bestemt ikke er at kæmme sig af. Begge hold har taget sejrene på hjemmebanen, så med en hjemmebane i en eventuel kamp syv, så kan denne fordel være yderst vigtig for Rungsted Seier Capital.

Først skal kamp fem dog vindes. For at den kan blive det, kræver det dog en række ændringer i forhold til tirsdagens 5-3 nederlag i Frederikshavn.

Med Rungsted-brillerne på, så var dommerlinjen tirsdag aften næppe en, der går over i historiebøgerne for noget positivt. Når det er sagt, så skal der et øget fokus på disciplinen, for flere af de udvisninger der blev dømt, kunne være undgået, hvis man netop har fokus på at eliminere de udvisninger, som man kan betegne som “dumme udvisninger”.

Vigtigheden af at reducere besøgene til straffeboksen understreges blot ved, at boxplayet sjældent går fra isen efter en kamp, uden Thomas Lillie har måtte fiske pucken ud af nettet.

Skærer man det helt ind til benet, så kan en bedre disciplin og bedre boxplay være det, som gør forskellen på, hvem der skal spille finale – og hvem der skal spillebronzekampe mod Aalborg.Ukendt status på Røndbjerg

Da den unge back udgik, lød det ikke på assistenttræner Christian Vaagensø til, at man forventede, at Mathias Røndbjerg ville være ude i længere tid. En til to kampe blev der snakket om.

Mathias Røndbjerg var som ventet ikke med i tirsdagens kamp. Skulle Vaagensøs bedste bud holde stik, så bør Mathias Røndbjerg være med igen i aften. Det er dog stadig usikkert, om han er det.