Nick Moutrey – Fightklip, AHL-mester og draftet til NHL
Rungsted Ishockey Patrick Russell NHL

Blandt de nyeste spillere i Rungsted Seier Capital-truppen er den 27-årige canadiske forward, Nick Moutrey. Men hvem gemmer sig bag trøje nummer 21? Det kan du få svaret på her, hvor vi har samlet både videoklip og meget mere om den 191 cm høje forward.

Få det første indblik i hvad du kan se frem til i Bitcoin Arena og de resterende skøjtehaller i Metal Ligaen, når Nick Moutrey trækker i Rungsted-trøjen med denne video, der viser både scoringer og hits fra den nye Rungsted-forward.Draftet af Blue Jackets

Ikke overraskende er yndlingsklubben Toronto Maple Leafs hos den 27-årige canadier, der er født i Toronto. Det var dog Columbus Blue Jackets, der tilbage i 2013 draftede Nick Moutrey i 4. runde, hvor han blev taget som nummer 105 samlet.

I samme draft blev blandt andet Zach Pochiro (Esbjerg Energy 2019-2020) taget som nummer 112 og Peter Quenneville (Aalborg Pirates 2016-17 og 2017-18) taget som nummer 195, mens Nathan MacKinnon blev taget som nummer et i draften det år.

Ovenpå NHL-draften i 2013 lavede Columbus Blue Jackets denne video med Nick Moutrey:

Moutrey nåede dog aldrig en kamp for Columbus Blue Jackets. I 2018, hvor han var i gang med det tredje og sidste år af sin entrylevelkontrakt, blev han sammen med et tredjerundedraftvalg i 2020-draften tradet til Ottawa Senators for backen Ian Cole.

Nick Moutrey blev herefter sendt ned til Ottawas AHL-hold, Belleville Senators, hvor han spillede resten af sæsonen. Moutrey indledte den efterfølgende sæson hos Manchester Monarchs, inden han blev sendt op i AHL til Rockford IceHogs via en låneaftale. Her spillede han også den efterfølgende sæson, inden han skiftede til Texas Stars, der blev sidste stop, inden turen gik til Europa.

Da Nick Moutrey skiftede til Europa, var den finske ligaklub, Ässät, første destination. Her var det især Moutreys arbejde hjem i banen og hans fysik, der blev fremhævet ved offentliggørelsen af kontrakten.

AHL-mester

Selvom det ikke blev til en tur op i NHL, så formåede Nick Moutrey alligevel at tage noget sølvtøj med fra Nordamerika. I 2015-2016 sæsonen vandt han sammen med Oliver Bjorkstrand og Lake Erie Monsters Calder Cup og AHL-mesterskabet.Youtube fuld af fightklip

Selvom 82 minutter tilbage i juniortiden er det højeste antal minutter, som Nick Moutrey har hentet, så er Youtube faktisk fuld af fightklip med Moutrey, der bestemt ikke er bange for at smide handskerne. Se en række af de forskellige fightklip med Moutrey her.

Vi har fundet klip fra både Nick Moutreys tid i AHL og OHL, hvor Moutrey især er hurtig til at “straffe” modstanderne, hvis holdkammeraterne udsættes for farlige tacklinger.

Selvom der er en fightklip af Nick Moutrey på Youtube, så er den canadiske forward dog kun noteret for 9 slagsmål i Nordamerika ifølge Hockeyfights.com – og det er over 10 sæsoner.