OL-kvalen kan ende i Danmark
Mattias Persson Rungsted Ishockey

Om lidt over tre måneder spiller Danmark tre afgørende kampe i OL-kvalifikationen.

Det er, indtil videre, Norge, der som puljens højst rangerende hold har fået værtskabet, men OL-kvalifikationen kan ende i Danmark.

Norske Bergen skulle have været værter for U23 EM i atletik i begyndelsen af juli, 8.-11. juli.

Her har det europæiske atletikforbund lige meldt ud, at mesterskaberne aflyses, medmindre et andet land vil overtage værtskabet.

Det norske atletikforbund havde ellers forsøgt at få det norske kulturministerium og det norske sundhedsministerium til at lave de nødvendige undtagelser i forhold til coronarestriktionerne og karantænereglerne. Men det lykkedes ikke.

Usikkerheden om hvorvidt og hvornår de norske coronarestriktioner vil blive lempet, førte til, at mesterskaberne i Norge blev aflyst.

Det bliver relevant med danske ishockeybriller, idet OL-kvalifikationen blot er programsat halvanden måned senere, end atletikmesterskaberne skulle have fundet sted i Norge.Indrejseforbud i Norge

Ser man på de aktuelle coronarestriktioner i Norge, så er der lige nu indført indrejseforbud. Det betyder, at det kun er muligt for norske statsborgere og udenlandske statsborgere bosat i Norge at rejse ind i Norge.

Selvom der er undtagelser i indrejserestriktionerne, så falder ishockeyspillere og atleter ikke ind under disse.

Det skal dog med, at de norske coronarestriktioner ændres løbende, så der kan både nå at komme stramninger og lempelser, inden OL-kvalifikationen skal spilles.Afklaring og ventetid

Det store spørgsmål er, hvor længe IIHF tør vente på lempelser af de norske coronarestriktioner, før man tilbyder værtskabet til andre nationer.

Vælger man at gøre det, så vil det i første omgang sandsynligvis være Danmark, der får tilbudt værtskabet for OL-kvalifikationens gruppe F, hvor Sydkorea og Slovenien udgør de sidste to nationer. Danmark er, efter Norge, gruppens højst rangerende land.

Det er ikke muligt flytte kvalifikationskampene til et senere tidspunkt, idet Champions Hockey League-kampene er planlagt derefter.

Hvis tidsrammen for U23 EM i atletik kan bruges som pejlemærke i forhold til OL-kvalen, så skal der gerne være stærke indikationer på, om OL-kvalifikationens gruppe F kan spilles i Norge i begyndelsen af juli.

Fastholdes de aktuelle coronarestriktioner i Norge, så vil det ikke være muligt.