Oliver True står overfor NHL-draften
Oliver True er en af seks danske spillere, som er på NHL-klubbernes radar forud for den kommende NHL Draft.

Det 17-årige Rungsted-talent var ikke engang på midtvejslisten over rangeringen af potentielle draftemner til sommerens draft, men Oliver Trues første sæson i canadisk juniorhockey sendte alligevel den unge Rungsted-knægt ind på den nordamerikanske liste som nummer 134.

Med 217 spillere der skal draftes, er der ud fra den placering en reel chance for, at Oliver True bliver taget i en af de sidste draftrunder.

Selvom spillere finder vej til NHL uden at være draftet, så er det uden tvivl et aspekt, der gør det lettere at få drømmen til at gå i opfyldelse.

– Det er jo enhver ishockeyspillers drøm, at blive valgt i NHL-draften, så jeg skal da ikke lægge skjul på, at jeg har en forhåbning om, at blive valgt til draften. Men der er langt tid til, og mange ting kan ske, man ved aldrig, hvad der kommer til at ske. Jeg vil bare klø på og gøre hvad jeg kan, for at jeg kan blive bedre, så må vi se, hvor langt det rækker, siger Oliver True til Champagnebugten.

Foruden Oliver True er der også en anden spiller med rødder i Rungsted at finde på listen. Jacob Schmidt-Svejstrup er placeret som nummer 205 på den nordamerikanske liste. En ellers stærk sæson, der havde Jacob Schmidt-Svejstrup oppe som nummer 157 på den nordamerikanske liste ved midtvejsvurderingen, blev dog ødelagt af en skade, der ser ud til at have kostet den unge dansker dyrt i forhold til draftmulighederne.

Olivers far, Søren True, blev tilbage i 1986 draftet af New York Rangers, der tog den danske forward i 12. runde på en samlet 240. plads. I dag indeholder draften dog blot syv runder á 31 valg, men det er spændende at se, om Oliver bliver familiens fjerde NHL-draftede spiller.

Den 56. udgave af NHL Entry Draft finder sted i Dallas den 22. og 23. juni 2018.