Optakt: 2019 åbnes med topopgør og tv-kamp
Mattias Persson Rungsted Seier Capital

Rungsted Seier Capital tager fredag aften hul på 2019, hvor der står både topopgør og tv-kamp på programmet. Ingen ringere end de forsvarende danske- og pokalmestre fra Aalborg venter i en forsmag på den kommende Final4-semifinale.

Forsmag på slutspillet
Det seneste opgør mod Aalborg i Bitcoin Arena bød på en af de bedst spillede kampe, der har været spillet i denne sæsons grundspil. Højt tempo og stærkt spil fra begge mandskaber sendte med det samme tankerne hen mod slutspillet.
Forventningerne er derfor også en anelse store forud for 2019’s første kamp. Ikke kun resultatmæssigt men også rent spillemæssigt.

Afgørende i topstriden
Selvom der efter kampen vil være 11 kampe tilbage i grundspillet, så kan Rungsted Seier Capital med en sejr meget vel sikre, at de ikke kan slutte dårligere end nummer to i grundspillet. Bliver det til en sejr i ordinær spilletid, vil der være 20 point ned til Aalborg på tredjepladsen (muligvis 19 ned til Frederikshavn på tredjepladsen, hvis de slår Herlev og Rungsted slår Aalborg).
Med 33-36 point at spille om efterfølgende er det svært at se, hvordan Aalborg/Frederikshavn skal vinde seks-syv kampe flere end Rungsted i de resterende 11-12 kampe.

Fuld trup – sådan næsten…
Sygesengen er erstattet med en lang bustur og kampen i Aalborg for de Rungsted-spillere, der i årets afslutning døjede med sygdom. Det betyder, at Rungsted Seier Capital nærmer sig fuldt hold igen. Sådan næsten da… Nu er det kun U20 VM-spillerne, Gustav Green og Oscar Schulze, der er fraværende, samt langtidsskadede Mikael T. Christensen og Rasmus Andersson. Det er dog heldigvis et spørgsmål om tid, inden Andersson atter er kampklar.

Vi overlader liveopdateringen til Jimmy Bøjgaard og co. på TV2Sport, hvor kampen kan ses direkte fra kl. 19.00.