Slutspilsoptakt – Underdogs mod rivalerne
Mattias Persson Rungsted Ishockey

Over de sidste mange sæsoner har en rivalisering udviklet sig mellem Rungsted Seier Capital og Aalborg Pirates, både i slutspillet og i Final4.

Den rivalisering led dog noget af et knæk i finalen sidste sæson, hvor Rungsted i den grad kom til kort i især en af finalekampene i Aalborg.

Håbet herfra var, at man ville revanchere sig i denne sæson, men det er som om, at tingene bare ikke er gået Rungsteds vej. I stedet står man med 53 point efter 48 kampe og en 8. plads. Det er den dårligste pointhøst i otte sæsoner.

Til sammenligning blev det til 27 point i 40 kampe i comebacksæsonen i 2013/2014 og 47 point i 36 kampe sæsonen derefter.

Sæsonens udfordringer endte også med at koste den dobbelte guldtræner, Erik Hjalmarsson, jobbet i et forsøg på at ryste posen ovenpå en sæson præget af et utal af skader og præstationer på isen, der bare blev mere og mere opgivende og uden den spilleglæde, som ellers har kendetegnet kampene i Bitcoin Arena i flere år.

Med en næsten komplet trup var håbet, at den tidligere norske landstræner, Roy Johansen, kunne sparke liv i Rungsted, men det friske pust har dog ladet vente på sig. Op til slutspillet har det ikke ligefrem været optimisme, som man er gået fra kampene med – desværre.Værst tænkelige modstander

Der skal ske en overraskelse af de helt store – større end da Rungsted Seier Capital i sidste sæson slog mesterskabskandidaterne fra Herning ud i kvartfinalen. For forventningen er ikke, at Aalborg undervurderer Rungsted Seier Capital, som Herning gjorde det sidste sæson. Nok har vi prikket til Aalborg for deres selvfedme over de sidste par sæsoner, men der bliver næppe taget let på sagerne på isen.

Da sidste slutspilsrunde udspillede sig, virkede det nærmest som om, at Aalborg og Herning kæmpede om, hvem der ikke skulle få Rungsted Seier Capital i kvartfinalen. Så respekten for drengene fra Champagnebugten er der.

Men kan man få det potentiale frem i truppen, som på papiret unægtelig er der? Det er sidste chance, for får man det ikke over de næste fire til syv kampe, så er det tak for denne sæson.Hvad så nu, lille du?

Hvordan skal det så lykkes for Rungsted Seier Capital at sænke piratskibet? Ja, det kan være svært at se ud fra de sidste par kampe. Men der skal vises noget af den energi, der tidligere har været nok til at tage guldet fra de moralske mestre.

Der skal tænding på, uden det bliver overtænding, der skal direkte spil og en arbejdsvilje, hvor man vil ud og vise, at der sgu er mere gemt i Rungsted Seier Capital, end hvad Ishockeydanmark har set i store dele af grundspillet.

Direktør Thomas Friberg var ude og sige, at spillerne skal ud og kæmpe for logoet på brystet, men det er ikke kun det, som de skal ud og kæmpe for. De skal ud og kæmpe for sig selv og for hinanden. Ud og vise det spil, som de selv og vi andre ved, at de kan spille. Det handler om både faglig og personlig stolthed – overfor logoet på brystet, for alle dem der støtter op om holdet – og ikke mindst om stoltheden overfor sig selv og holdkammeraterne.

Turneringen begynder nærmest på ny i dag, når pucken smides til den første kvartfinalekamp i Aalborg. Det er alt eller intet, men hvis man skal dø, så skal det være med hockeystaven i hånden og hovedet højt med stolthed over, at man har givet alt, hvad man kan.Aalborg Pirates – Rungsted Seier Capital: Optakt til 1. kvartfinalekamp

Forventningen herfra er, at Aalborg Pirates vil komme ud med høj intensitet og forsøge tidligt at afgøre kampen. Netop tidlige scoringer imod kan være hårde for selvtilliden, især hvis man har kæmpet med resultaterne forinden.

Det gælder derfor om at matche den intensitet, så man ikke overlader initiativet til Aalborg, for så kan det godt blive svært.

Og her bliver disciplinen en afgørende faktor. Halvsløje tripping- eller hookingudvisninger i tilbageløbet kan meget vel blive afgørende for serien og dermed sæsonen, for vi ved, at Aalborg har et powerplay, der lader modstanderne gå planken ud, hvis de får chancen for det.

Det forlyder, at Nick Moutrey er ude for resten af sæsonen, mens der stadig er forlydender om, at Tim Daly når at gøre comeback i kvartfinalen. Det er dog ikke endeligt bekræftet.

Så det er op til Roy Johansen og Thor Dresler at få sammensat de kæder, der både kan lukke af for Aalborg, samtidig med at man får skabt en farlig offensiv.Aalborg Pirates – Rungsted Seier Capital: Indbyrdes statistik

To gange har Rungsted Seier Capital tvunget kampen ud i overtiden, men samlet set har Aalborg gjort rent bord og vundet samtlige seks af sæsonens seks opgør i grundspillet.

Målscoreren hedder 11-24, så det har været i begge ender, at Rungsted har haltet efter i denne sæson mod Aalborg.

Tidligere kampe i denne sæson:

  • 21/02-23: Aalborg – Rungsted 4-2
  • 28/01-23: Rungsted – Aalborg 3-4 OT
  • 22/12-22: Rungsted – Aalborg 1-4
  • 21/11-22: Aalborg – Rungsted 4-2
  • 28/10-22: Aalborg – Rungsted 5-1
  • 07/09-22: Rungsted – Aalborg 2-3 OTAalborg Pirates – Rungsted Seier Capital: Ishockeyodds

Bookmakerne har Aalborg Pirates som klare favoritter i opgøret. Det er måske ikke så overraskende qua, at det er nummer 1 mod nummer 8, samt de to klubbers formkurve og indbyrdes statistik i denne sæson.

Håbet er mørkeblåt, så derfor er vores ishockeyodds på kampen også et spil på Rungsted Seier Capital.

Odds 1.78 på over 1,5 mål af Rungsted Seier Capital i ordinær spilletid hos LeoVegas.