Optakt: Årets første derby venter
Vi er nået til en af de kampe, der er mere end blot en kamp, nemlig sæsonens første derby mod Rødovre. Det bliver de mægtige tyre fra Rødovre, der lægger is til, når Rungsted Seier Capital skal forsøge at udbygge stimen til fem på stribe.

Det har indtil videre været underholdende og med et Rungsted-hold i førersædet i de første par kampe, hvor det mest af alt nok har været Esbjerg, der har presset Metal Ligaens ubesejrede tophold mest. Kampene har vist et Rungsted-hold, der i den grad leverer offensivt, hvilket vi også forventer vil fortsætte mod Rødovre.

Læs mere: Dagens spil: Rødovre-Rungsted Seier Capital

Observeret i de første fire kampe vil nøglen til en derbysejr ligge i følgende:

Keys to the game
– Begrænse antallet af udvisninger
– Minimere antallet af pucktab på egen blå linje
– Fortsætte med at producere så mange chancer
– Lillie fortsætter med at levere stærkt tidligt i kampen
– Powerplayet fortsætter med at producere

Rungsted Seier Capital har i hovedparten af kampene været markant stærkere, når der spilles fem mod fem. Her vil færre udvisninger – gerne færre end fem-seks stykker det typisk bliver til.

Svækket tyre
I deres nuværende forfatning, trods forbedring på importsiden, virker Rødovre en anelse svækket i forhold til sidste sæson. Det bliver heller ikke bedre af, at de mangler Mads Eller og Matthias Asperup. Rødovre har i denne sæson haft deres hyr med at finde vejen til netmaskerne, især hvis vi ser bort fra deres lokalopgør mod Hvidovre, hvor Fighters i den grad gav den som Sleepers i et par omgange.
Ridderwall har været manden, der i flere omgange har holdt Rødovre inde i kampene. Det har endda givet sejre over modstandere, der ellers har haft et stort overtag i spillet.
Dette bringer os tilbage til en af nøglerne til at sikre sejren – nemlig at Rungsted fortsætter med at være så effektive, når chancerne opstår.

Læs mere: Følg big data-analysen kamp for kamp

TC er med!
Hvordan står det til med TC, er han skadet? Frygten var der, da Mikael T. Christensen udgik i tirsdagens sejr over Esbjerg. Sidste sæsons måske farligste dansker i Metal Ligaen var efter en tackling svimmel, så der blev, forståeligt nok, ikke taget nogle chancer. Men hovedet var klart igen kort tid efter, så TC er atter at finde på holdkortet til sæsonens første derby.

Live fra Rødovre
Der skal indledningsvis lyde et kæmpe tak til Rødovre Mighty Bulls for at være behjælpelige på denne front!
Vi liveopdaterer fra kampen i Rødovre, så hvis du ikke kan være i hallen, så kan du følge den via Twitter-feedet på forsiden eller via vores Twitter-profil.
Liveopdateringen bliver i aften leveret af Rungsted Ishockey Supports næstformand, Thomas Kier, der i aften opdaterer os fra slagets gang.