Optakt: Den står på mere end revanche i topopgøret
Morten Jensen Rungsted Seier Capital

Det er ikke tit, at revanche har været noget, som vi har talt om i optakterne til Rungsted Seier Capitals kampe i denne sæson. Med blot fire nederlag i 24 giver forklaringen sig selv. Grunden til at vi alligevel bruger revanche som en del af temaet i denne optakt, skyldes, at to af de fire nederlag er kommet mod netop SønderjyskE, der også var holdet, der satte en stopper for den imponerende sejrsstime. Der står derfor revanche på menuen i aften i Vojens.

Nøglen til revanchen skal findes i en række elementer, hvor SønderjyskE så effektivt har straffet os hårdt i denne sæson. De berømte ”keys to the game” skal derfor findes i følgende:

– Høj effektivitet i afslutningerne
– Minimer antallet af boxplays
– Undgå at blive fanget bag pucken
– Fjerne mulighederne for kvalitetsafslutninger
– Tving SønderjyskE til at komme frem på isen

LÆS MERE: Big data – status efter 3. spillerunde (24 kampe)

Bryd igennem bussen
Frederikshavner-hockey, Jiri Justra-hockey, SønderjyskE eller Mario Simioni-stil. Kært barn har mange navne, men fælles for dem er, at det kræver den rette tilgang for at bryde den parkerede dobbeltdækker op. Det har igennem sæsonen været den helt store udfordring for Rungsted Seier Capital at gøre, når modstanderne har været SønderjyskE.

Selvom spillet i store dele af kampene har været i SønderjyskEs zone, så er målene hovedsageligt faldet i den anden ende af banen. Ofte i forbindelse med powerplays eller situationer, hvor Rungsted i forsøget på at bryde igennem den lyseblå bus har oversatset og er blevet fanget bag pucke ovenpå en skidt pasning eller et dumt pucktab.

SønderjyskE skal med andre ord tvinges frem på isen og til at forsøge at skabe kampene. Tilgangen i de tidligere tre møder har været, at Rungsted har domineret spillet, men ikke har fundet vej til ret mange afslutninger af en kvalitet, der kan snyde Patrick Galbraith i SønderjyskE-målet.

LÆS MERE: Dagens spil: SønderjyskE-Rungsted Seier Capital

Sejr kan blive afgørende
Vi tillader os allerede nu at kigge lidt længere frem i sæsonen. Forud for kampen har Rungsted Seier Capital et forspring på 11 point ned til SønderjyskE. En sejr i ordinær spilletid vil øge det forspring til 14 point. SønderjyskE er givetvis stadig bedre indbyrdes, hvorved den endelige afgørelse i det indbyrdes regnskab vil være udskudt til sæsonens femte og sidste møde. Men det kræver en sejr.

Bliver det til et nederlag, vil SønderjyskE blot være otte point efter, samt have endnu en mulighed for at hente yderligere tre point i et direkte opgør. En sønderjysk sejr tirsdag vil dermed betyde, at SønderjyskE henter en halv sejr i det samlede regnskab.

En sejr til Rungsted vil gøre det mere end svært for SønderjyskE og de øvrige konkurrenter at skubbe Rungsted Seier Capital væk fra førstepladsen. Vinder Rungsted Seier Capital tirsdag aften i Vojens, kan man næsten tillade sig at tabe hver tredje af de resterende 15 kampe i grundspillet og stadig holde førstepladsen, førstevalget i kvartfinalen og hjemmebanefordelen i slutspillet.

Der står med andre ord meget mere på spil end blot revanche tirsdag aften.

LÆS MERE: Ishockey er atter populært i Hørsholm og omegn

HUSK! Du kan følge kampen direkte her på Champagnebugten eller via vores Twitter-profil.