Optakt: Endelig går det løs!
Rungsted Ishockey Tim Daly

Ventetiden er forbi! It’s hockey time!

Glæden og forventningen plejer at være enorm stor op til sæsonens første kamp. Det er den også her, når Rungsted Seier Capital indleder Metal Ligaen 2020/2021 på udebane mod Esbjerg Energy.

Men… Det er bare ikke helt det samme med alle de restriktioner. Det kan meget vel blive en fantastisk og seværdig sæson på isen, men set ude fra er der bare det med, hvor meget man kan komme til at se.

Fra udsigten til unlimited hockey til at man skal være heldig at komme ind til kampene, ja, det kan bare tage pusten ud af selv den mest hardcore fan.

Det har præget både optakten og kommer også til at præge sæsonen. Med det i mente, så vender vi blikket mod sæsonens første kamp.Sæsonpremieren: Fortsætter overtaget?

Rungsted Seier Capital har i efterhånden en del sæsoner haft det godt mod Esbjerg Energy, selvom vestjyderne i svenskerfarverne ofte spiller meget fysisk – og tit mere end hvad grænsen tillader.

Duellen med esbjergenserne plejer at være målrige, idet det for det meste er to hold, der gerne vil frem over isen. Det vidner truppens sammensætning også om.

Netop det gør, at det meget vel kan blive en duel, hvor det mere handler om at outscore modstanderne fremfor at lukke af. Det plejer at være en opskrift på en underholdende kamp.

Hvor står vi?

Træningskampene har ikke ligefrem givet de store svar i forhold til, hvor truppen står op til sæsonen. Om det betyder ændringer i formationerne allerede nu, om Erik Hjalmarsson lige vil se dem an, eller om der bare skal lidt flere kampe til, er lidt svært at svare på.

Forventningerne til især Charlie Sarault, Tim Daly, Shane Hanna og især Nichlas Hardt er høje. Her er der unægteligt mest nervøsitet om sidstnævnte, der ikke ligefrem har gjort sig bemærket i træningskampene.

Netop Hardt kan være den helt store nøgle til, hvorvidt Rungsted skal modbevise bookmakerne i forhold til deres odds på en kommende mester, eller om der skal kæmpes for at komme med i top fire.Nihlstorp ventes tilbage på kassen

Det forventes, at Cristopher Nihlstorp er tilbage på mål til sæsonpremieren, efter coronarestriktioner og ekstra sikkerhedsforanstaltninger tvang den svenske keeper væk fra den sidste træningskamp.

Der skulle ikke være noget at frygte, dog har forbeholdene gjort, at Nihlstorp missede en del træninger med resten af truppen.

Nihlstorps professionelle tilgang bør dog gøre, at det trods alt er en klar førstemålmand, der træder ind på isen i Rungsted-trøjen til sæsonpremieren.

Nihlstorp har efterhånden prøvet det hele, fra Metal Ligaen til NHL, topkampe i Sverige og USA og 1. division i Sverige.

Arenaerne kan ændre sig, men det virker ikke til, at den svenske keepers tilgang til spillet gør det.

– Jeg tror ikke, at det betyder noget, om man skal forberede sig på en kamp i en stor eller lille hal, man skal kunne præstere sit bedste uanset hvad.

– Det er en del af at være professionel. Min motivation er at vinde mesterskaber – så store eller små arenaer, det betyder intet, fortæller Cristopher Nihlstorp og fortsætter:

– Vi skal være et hold, der vinder en masse hockeykampe og spiller med om pokalen, men også et hold som har det sjovt.

Mens de fleste spillere begynder at rette blikket mod Europa, når de rammer midt 20’erne og endnu ikke har fået chancen i NHL, så gik det den anden vej for Cristopher Nihlstorp, der først fik sin helt store chance på det tidspunkt i sin karriere.

– Det har været en ujævn vej til toppen for mig. Jeg fik ikke rigtigt chancen, før jeg var 25 år gammel. Jeg tror, at jeg havde brug for lidt mere tid til at udvikle mig som målmand og som menneske. Det er en proces, og vi er nødt til at tro på den rejse.

– Jeg arbejdede hårdt for min chance i NHL, så det var sjovt og et fantastisk øjeblik i mit liv. Jeg tror, at NHL er en stor drøm for alle, der spiller ishockey på topniveau – og det var det også for mig. Det var mere en drøm end et mål for mig, fortæller Cristopher Nihlstorp.TV-kamp erstatter liveopdatering

Champagnebugten har ofte leveret liveopdateringer fra kampene på fastlandet og Fyn, men da sæsonpremieren mod Esbjerg er udvalgt til rundens tv-kamp, så overlader vi dækningen af kampen til Jimmy Bøjgaard og TV2 Sport.

Rigtig god kamp og rigtig god sæson! Kom så Rungsted!