Kan Rungsted rokke kutteren?
Rasmus Andersson Rungsted Seier Capital

Ovenpå nederlaget til SønderjyskE hænger Final4-deltagelsen i en yderst tynd tråd.

Hvorvidt der skal holdes liv i den teoretiske chance for endnu engang at spille sig videre til kampene om pokalen, kræver en sejr i Esbjerg.

Her er spørgsmålet så, om Rungsted Seier Capital kan rokke ved den gule kutter?

Esbjerg blev i den grad kørt ud af egen is, da Aalborg vandt med tenniscifre og delte æg ud. Esbjergenserne må som følge deraf forventes at undvære Sune Hjulmand, der sandsynligvis har karantæne til torsdagens kamp.Kutter med store huller

Muligheden for deltagelse i Final4 lignede lidt en mulighed for Esbjerg, der blot havde tabt to kampe i ordinær spilletid i de første ni kampe.

Dog har der været langt mellem snapsene i Esbjerg indtil videre i denne sæson. De fire sejre er kommet via en overtidssejr over Herning, to sejre over Herlev og en enkelt over Rødovre. Så sejrene i ordinær spilletid er kommet mod hold, som må forventes at ligge i den tunge ende af tabellen, når sæsonen skal gøres op.

En af årsagerne til esbjergensernes dårlige stime findes i deres defensiv. De er nemlig, sammen med Rødovre, det hold, der har indkasseret flest mål indtil videre i sæsonen. Hele 50 mål imod i 12 kampe. Det vinder man ikke mange kampe på.

Hvor den har haltet rent offensivt – og defensivt i Rungsted, så har Esbjerg haft lidt mere gang i offensiven, så det plejer at være målrige kampe, når de gulblusede er på isen.Champagnen skal rystes

Kampen mod SønderjyskE viste lidt fremgang rent offensivt, men en lang række personlige fejl, sløje markeringer og en målmand, der ikke lignede en, der kunne fange en omgang corona i Kina, kostede dyrt i takt med, at sønderjyderne takkede for gaverne.

Rungsted har dermed 10 point op til netop SønderjyskE på den fjerde og sidste Final4-plads.

SønderjyskE har 12 point at spille for, mens Rungsted Seier Capital har 15 point at spille om.

Med et Esbjerg-mandskab, der i den grad er til at tale med, to kampe mod Odense og en mod Rødovre, så er der gode chancer for i hvert fald 12 point i de resterende kampe, inden Final4-deltagelsen afgøres.

Problemet er bare, at SønderjyskE blot skal hente fire point, for at chancen helt er væk for Rungsted.

Spørgsmålet er nok mere, om man ikke bør droppe Final4-tankerne for denne sæson og i stedet fokusere på det langsigtede mål – en plads i top fire forud for slutspillet og finde rytmen på holdet.Sådan bliver kutteren sænket

Thomas Lillie havde ikke ligefrem en mindeværdig aften mod Aalborg, hvor han blev erstattet af esbjergensernes lettiske U20-målmand. Med en amerikansk målmand på vej, er det ved at være sidste chance for Lillie i forhold til at vise, at han fortsat skal være det oplagte førstevalg i Esbjerg.

Rungsted har de sidste sæsoner haft det ganske godt mod Esbjerg, hvor det, trods tætte kampe, oftest ender med en sejr til de forsvarende mestre.

Det kan meget vel blive samme facit denne gang, idet begge hold er inde i det, der må kaldes for en formkrise.

I Rungsted-lejren var det senest kun Sebastian Bergholt, der var ude. Er det tilfældet igen, så begynder Rungsted Seier Capital at kunne få lidt kontinuitet ind i formationerne. Om det er nok til at tage et skridt frem, må kampen vise.

Se Champagnebugtens spilforslag på næste side.