Optakt: Sæsonens første kamp
Marcus Olsson Rungsted Seier Capital

Rungsted Seier Capital tager onsdag den 7. september kl. 19:00 imod Aalborg Pirates i sæsonens første opgør i Metal Ligaen. Her får du optakt til kampen, hvor du får både holdnyheder, analyse, trupoversigt og ikke mindst odds og et spilforslag på kampen.

Efter en lang sommer med mange udskiftninger i Metal Ligaen generelt og Rungsted i særdeleshed, er det endelig tid til hockey i Bitcoin Arena igen. Første kamp er en gentagelse af forrige sæsons finaleserie – Rungsted har dermed mulighed for en lille revanche fra sæsonstart.

Kampen markerer derudover Rungsted 10. år i ligaen under den “nye” konstellation. Det fejres med en symbolsk pris på 10 kr. på både entre, pølser og fadøl. Et glimrende initiativ både for at markere 10-året med en positiv udvikling for elitehockeyen i Rungsted og for at lokke nye fans til Bitcoin Arena.Mange ændringer i Rungsted

Ni spillere fra forrige sæsons finalekampe har forladt Rungsted Seier Capital over sommeren, mens syv nye spillere trækker i den mørkeblå trøje i år.

Det er selvsagt ikke usædvanligt med mange udskiftninger i de danske ligatrupper, men de seneste sæsoner har Rungsted dog haft relativt få udskiftninger og formået at beholde en kerne af spillere, der har vundet flere mesterskaber og pokaltitler sammen.

Derudover bliver det første sæson uden kulturbærerne Nikolaj Rosenthal og Joachim Holten Møller siden Rungsted kom tilbage i ligaen.Spændende nye ansigter

På målmandsposten har Rungsted Seier Capital i år valgt en noget anderledes type målmand end forrige år. Isak Wallin kommer som en ung talentfuld målmand uden den store erfaring som førstemålmand på seniorniveau.

Man kan håbe, at Wallin er en målmand på vej op i modsætning til Ville Kolppanen, der havde rigeligt med erfaring fra store ligaer, men også virkede som en målmand, der var på vej ned af karrierestigen. David Grubak agerer igen i år backupmålmand.

Den store tilgang på backsiden i år er Malte Setkov, der virker som en direkte erstatning for Morten Jensen, selvom de spillemæssigt er to forskellige typer.

Setkov kommer med masser fysik og er en talentfuld ung spiller, men spørgsmålet er om han kan erstatte de mange point, som forrige sæsons mest producerende back har taget med sig til Italien.

Både Simon Frederiksson og Tim Daly er tilbage som de udenlandske backer, der skal tage meget ansvar, mens Sebastian Bergholt, Mathias Røndbjerg og Jacob Gammelgaard skal være stabile klipper i forsvaret foran en William Back, der skal forsøge at tage endnu et skridt frem.

Blandt angriberne er de nye spændende navne canadierne Nick Moutrey og Mathieu Pompei. Moutrey der kommer fra sin første europæiske sæson i Liiga, er en fysisk spiller og har flere highlights med slåskampe end mål på Youtube. Pompei har mere europæisk erfaring og har lavet 184 point i 168 kampe i DEL2.

En ikke ukendt spiller, men trods alt meget stærk signing, er Lucas Andersen, der “vender hjem” efter to sæsoner i Frederikshavn.

Rungsted har desuden hentet Yannick Vedel i SønderjyskE og Magnus Carlsen i Rødovre som forstærkninger til bredden.

Svenskerduoen er stadig intakt. Selvom produktionen faldt en smule i forrige sæson, så udgør Marcus Olsson og Mattias Persson stadig en bærende del af holdet i deres måske sidste sæson.

David Madsen, Frederik Bjerrum, Gustav Green, Rasmus Andersson og Mathias Hansen er også tilbage fra forrige sæson.

Rungsted Seier Capital har i træningskampene haft flere spillere ude med skader, men havde kun Mathias Røndbjerg og Frederik Bjerrum ude i kampen mod Storhamar. Disse to forventes også at misse indledningen på sæsonen.Mestrene kom stærkt fra land i CHL

De forsvarende danske mestre i ishockey kommer ind til kampen med to CHL-kampe i benene. En meriterende sejr i Prag og et tomålsnederlag i finske Jukurit er ikke det dårligste udgangspunkt inden ligastarten.

Men ligesom vi har set med Rungsteds deltagelser i CHL, så kan de mange rejsekilometer måske have en effekt på spillernes energiniveau.

Aalborg-holdet består igen i år af en stærk danskerstamme med spillere som Julian Jakobsen, Patrick Bjorkstrand, Jeppe Jul Korsgaard og Højbjerg-tvillingerne.

Derudover har nordjyderne hentet velkendte Metal Liga-navne som Victor Rollin Carlsen og Oscar Drügge, mens det nordamerikanske islæt i år hedder Trevor Gooch og Ben Carroll. Kiril Kabanov er eneste udenlandske genganger fra forrige sæson.

Til sidst skal det nævnes, at Aalborg har sikret sig ligaens måske bedste målmandsduo i George Sørensen og Thomas Lillie.

Så allerede fra begyndelsen af ligner Aalborg Pirates holdet, som man skal slå, hvis man gør sig ønsker om at snuppe guldet.Rungsted Seier Capital – Aalborg Pirates: Trupperne

Nr.Pos.Spiller
31GKDavid Grubak
45GKIsak Wallin
3DMalthe Setkov
7DMathias Røndbjerg
28DJacob Gammelgaard
41DSebastian Bergholt
55DSimon Fredriksson
65DWilliam Back
76DTim Daly
17FGustav Green
19FMathieu Pompei
22FRasmus Andersson
23FDavid Madsen
24FFrederik Bjerrrum
40FMarcus Olsson
44FYannick Vedel
71FMathias Hansen
89FMagnus Carlsen
90FMattias Persson
94FLucas AndersenNr.Pos.Spiller
31GKThomas Lillie
39GKGeorge Sørensen
4DNikolai Nielsen
12DMads Frederiksen
24DNikolaj Carstensen
32DLasse Bo Knudsen
40DAnders Koch
42DOskar Drügge
59DBen Carroll
5FMagnus Boesen
7FKirill Kabanov
10FVictor Rollin Carlsson
21FJeppe Jul Korsgaard
26FPatrick Bjorkstrand
37FAndreas Nielsson
45FMikkel Højbjerg
48FEmil Marcussen
53FThomas Spelling
58FMartin Højbjerg
61FJulian Jakobsen
77FTrevor Gooch
87FTobias Ladehoff
97FOliver Anker ChristensenRungsted Seier Capital – Aalborg Pirates odds

Hvem har bookmakerne som favorit til at vinde kampen mellem Rungsted Seier Capital og Aalborg Pirates? Se og sammenlign oddsene på kampen her:

Bookmaker1X2
Bet3652.704.352.10
Bwin2.754.252.10
Cashpoint2.674.202.05
ComeOn3.003.951.95
Danske Spil2.104.202.05
LeoVegas2.634.102.14
Mr. Green2.634.252.14
Nordicbet2.854.20
2.04
Tipwin2.853.802.00
Unibet2.634.252.14
888Sport2.634.252.14
*OBS: Alle links i denne oversigt er reklamelinks.

Ishockey odds: Rungsted Seier Capital – Aalborg Pirates

Bookmakerne har en ret klar favoritværdighed hos Aalborg Pirates, der er klar favorit hele vejen rundt.

Favoritværdigheden er måske ikke helt ubegrundet, da Aalborg kommer ind med et stærk hold, samt som bekendt vandt finalen i sidste sæson mod netop Rungsted Seier Capital.

For Rungsted Seier Capital er opgøret en tidlig styrkeprøve for at se, hvordan man står overfor det hold, som er holdet, man skal slå i denne sæson, hvis man vil gå hele vejen.

Det er tidligt på sæsonen, men Aalborg har i deres to CHL-kampe vist et utroligt højt niveau, ikke mindst i sejren i Prag.

Tidligt på sæsonen betyder også, at skarpheden ikke helt er i top endnu – især i forhold til de defensive aftaler. Derfor er forventningen, at markeringen af 10-året for comebacket i ligaen bliver en målrig en.

Derfor er Champagnebugtens ishockeyodds på Rungsted Seier Capital – Aalborg Pirates over 5,5 mål til odds 2.10 hos Nordicbet.

HUSK: Odds er tiltænkt som en fritidsaktivitet. Derfor skal man aldrig spille for penge, som man ikke har råd til at tabe.