Optakt: Rungsted SC-Helsingborgs HC
Marcus Olsson

Tiden er inde til årets anden træningskamp. Spillerne har nu fået en uges istid mere i benene.

Flemming Green havde til den første kamp svært nok ved at skrabe tre kæder sammen og måtte i RIK’s 1. divisionshold omklædningsrum og låne tre spillere. Kampen i morgen forventes at give debut til den seneste import, Simon Fredriksson. Ellers forventes holdet at stille i samme opstilling.

Vi er altså endnu et år havnet i en situation hvor trænerens betingelser for at spille et hold sammen er besværliggjort af, at man ikke har truppen på plads i tide. Strategien om at vente til at spillere bliver mere sulte og villige til at acceptere en lavere løn, giver kun mening i perioder, hvor der er et overskud af spillere.

Bred kvalitet søges
Situationen er, at der praktisk talt ikke er nogle danske spillere, af kvalitet, ledige på markedet, da danske spillere i større grad end tidligere stopper karrieren tidligt, og derfor kan vi ende i en situation, hvor der skal hentes i RIK. Problemet er bare, at kvaliteten her ikke rækker, hvis man vil være med i toppen. To af de tre spillere, der spillede træningskampen mod Rødovre, er jo over 18 år og har i juniortiden ikke været i nærheden af eliteholdet.

Desuden virker de to sidste køb (Tyler Fiddler og Simon Fredriksson) som om, at kan ikke har kunne finde de profiler, som man var på udkig efter. På angrebssiden skulle det være en erstatning for Jake Hansen, altså en højrefattet spiller med mange afslutninger på mål – og med et snit på over 1,00 pr kamp. Fiddler lever ikke op til nogle af disse kriterier. Og tilbagemeldinger fra Sønderjyske og Esbjerg taler om en spiller, der er yderst påvirkelig af stemningen i omklædningsrummet og andre faktorer, så der forventes ikke en spiller, der går forrest.

Fredriksson har godt nok stor erfaring fra Allsvenskan, men sidste år have han dårligste +/- statistik i Troja/Ljungby og var klassificeret som syvende back. Det vil sige ikke i nærheden af at spille powerplay. På den positive side giver han tyngde i det defensive. Derudover er han ung, så hvem ved, måske vokser han med opgaven. Og måske bliver han en spiller, der kan bygges videre på over de kommende sæsoner.

Ventetid
De sene signinger af Daly og Fiddler betyder, at vi nok først for dem at se i kamp til den sidste træningskamp. Hvis vi er heldige, så er de måske med i kampen mod Hvidovre den 4. september. Det samme gælder for Charlie Sarault, for selvom han er signet i juni måned, så er arbejdstilladelsen endnu ikke på plads.

Men nok om det. Truppen er på plads, og så er det op til Flemming Green, at trylle det bedste han kan og håbe på, at vi ikke får så mange skader som de sidste to år.

Det lærte vi af første kamp
Til Rødovre-kampen var kæderne sammensat således:

Olsson, Bergman, Persson – Schulze, Jensen

There’s more Optakt: Rungsted SC-Helsingborgs HC ahead! Just click “Next” below!

Page 1 Page 2