Optakt: Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks 04.11.2018
Tim Daly

TOPOPGØR! Det bliver ikke bedre, når Metal Ligaens nummer et og to mødes, som det er tilfældet i dag. Fokus i det danske mediebillede vil dog næppe være på slaget på isen, da 22 mand og deres følge triller med en bold lidt vest for København.

Men det skal ikke hindre os i at holde fokus på dagens vigtigste kamp, hvor Frederikshavn kommer på besøg i Bitcoin Arena. Førstepladsen er ikke i spil, men forspringet i toppen af tabellen kan udbygges fra fire til syv point, samt sikre endnu et skridt imod at ende bedst indbyrdes med Frederikshavn.

LÆS MERE: Dagens spil: Rungsted Seier Capital – Frederikshavn

Powerplayet i fokus
Flemming Greens tropper har været mere end bare skarpe i powerplayet – bare spørg Esbjerg. Frederikshavn har fra tid til anden i denne sæson været glade for at tage mange udvisningsminutter. Det skal straffes, hvis gæsterne ikke formår at holde disciplinen.

Gensyn med gammel kending
Kampen er William Boysens første tilbage i Bitcoin Arena, siden han forud for denne sæson skiftede til Frederikshavn. Det er samtidig også sæsonens første besøg af en af Metal Ligaens mest kontroversielle spillere i form af Frederikshavn-topscoreren Dale Mitchell.
Mitchell ser ud til at have skruet ned for charmen på isen og lagt de mange besøg i straffeboksen bag sig, så om hans besøg i Bitcoin Arena bliver fuld af lige så mange episoder som tidligere, er faktisk ret tvivlsomt.

LÆS MERE: Video: Se Rosenthals frække scoring mod Rødovre

Pejlemærke
Vi har i denne sæson fornemmet flere steder i Ishockeydanmark, at man ikke helt ser Rungsted som værende langtidsholdbare. Det selvom det er blevet til 12 sejre i 15 kampe og flest scorede mål i ligaen. Ja, en ting er at toppe i grundspillet, men plejer man ikke at ligge med i den sjove ende der, så er man også sjældent med i kampen om medaljerne og mesterskabet.
Kampen mod Frederikshavn er derfor en kamp, der for alvor kan og bør indikere, hvorvidt Rungsted er en kandidat til mesterskabet.