Optakt: Så går det løs igen – Herning 2.0 venter
Endelig! Hvad der føltes som en forlænget weekend hos svigermor, er langt om længe forbi. Nu står der atter Metal Liga-hockey på programmet efter sæsonens første landsholdspause. Her lægger Bitcoin Arena is til sæsonens første hjemmekamp mod Herning Blue Fox.

LÆS MERE: Dagens spil: Rungsted Seier Capital – Herning

Herning 2.0
Der har i den grad været gang i svingdøren hos Herning siden det første møde mod dem i Silkeborg. Hele seks transfernyheder har Herning kunne berette, siden Rungsted Seier Capital slog dem 5-2. Tre spillere er kommet til – og tre har forladt det midtjyske. Ja, den ene nåede endda blot en måned i Herning-trøjen, før der var afsked igen.
Det er derfor ret svært at forudse, hvad der egentligt venter i aften i Bitcoin Arena. Efter en mildest talt jammerlig indledning på sæsonen er Herning kommet lidt bedre efter det, så de nu blot er et point fra femtepladsen.
Den pæne fremgang i tabellen skyldes, at Herning i de seneste fire kampe har fået tre sejre – herunder to i ordinær spilletid. Den sejr der med Rungsted-briller fik mest opmærksomhed, var 2-0 sejren i Aalborg.
Skal vi så derfor frygte Herning – I ved, som i de gamle dage? En sund respekt er nok altid god at have mod Herning, men med sejre over et afbudsramt Aalborg-hold, straffeslagssejr over Rødovre og en 4-1 sejr over Odense, så er der næppe tale om et Herning-hold som man har kendt det, der kommer til Bitcoin Arena.

Forspringet kan udbygges
Der er på flere fronter tale om en stille opstart efter landsholdspausen. Frederikshavn sidder sammen med Odense over i tirsdagens runde, mens Rungsted og Herning sidder over i fredagens runde (der går en uge igen inden næste kamp). Muligheden for at lægge pres på Frederikshavn, om end det blot er for en stund, idet de møder Odense fredag, er derfor til stede.

LÆS MERE: Kaptajn Olsson forlænger

Forventningerne er der
Man kan næsten ikke undgå at have bare lidt forventninger til kampen mod Herning, der kommer ovenpå 8-2 sejren i topopgøret mod Frederikshavn. Får vi et nyt Persson-show og en ny sejr over Herning? Muligheden burde i den grad være der, for Flemming Greens velsmurte maskine har i den grad kørt derudaf mere eller mindre non-stop i 16 kampe.
Med en fuld trup (på nær TC og Lee Olsen) er der intet til hindring for, at det ikke skal blive til en ny sejr og en ny sejr over Herning (nøj hvor bliver man hurtigt forvent).