Optakt: Så skal førstepladsen i hus!
Sæsonens sidste landsholdsbreak er lagt bag os – og hvilket break det var. Landsholdsdebut til både Nikolaj Rosenthal og Morten Jensen, sejr i målet til Thomas Lillie og så med både Jonas og Mathias Røndbjerg sammen på landsholdet. Ja, det lyder næsten helt eventyrligt, men det er sådanne stunder, som uden tvivl huskes.

Dertil kommer, at vi ikke har nogle meldinger på nye skader i truppen i forbindelse med landsholdspausen. Med Nikolai Gade på vej tilbage er det derfor kun Mikael T. Christensen, der stadig er ude. Bestemt ikke et dårligt afsæt til de grundspillets sidste kampe, hvor det nu gælder om at sikre førstepladsen, førstevalget i slutspillet og hjemmebanefordelen.

Kalvesteg på menuen

Sæsonens sidste slag om Sjælland åbner den sidste del af grundspillet. Selvom det nærmest er officielt, at det er Herlev, der skal spille play-in mod Odense, så kan Rødovre faktisk stadig blive overhalet af naboerne. Otte point adskiller de to klubber, der har henholdsvis fire (Herlev) og fem kampe tilbage. Det ender nok med, at det alligevel bliver Herlev, der skal ud i play-in, men det kan da være sjovt, hvis de får lidt ekstra sved på panden i Rødovre over presset nedefra.

Fire hold kan få stor betydning

Faktisk kan netop Herlev også få stor betydning for toppen af tabellen tirsdag, hvor de møder SønderjyskE. Sønderjyderne har haft nogle sjove pointtab på det seneste. Kan Herlev drille i håbet om at sende play-in til Rødovre? Vi kan kun håbe. Herfra vil vi da gerne love, at vi skal forsøge at hjælpe Herlev i forhold til syvendepladsen, hvis de lover at drille SønderjyskE.

Afgørelsens time nærmer sig

Forud for tirsdagens kampe adskiller seks point Rungsted Seier Capital og forfølgerne fra SønderjyskE. Rungsted har den fordel, at de har spillet en kamp færre end SønderjyskE. Den ”manglende” kamp spilles fredag, hvor SønderjyskE sidder over. Efter den er der blot tre kampe tilbage og ni point at spille om.

En sikring af førstepladsen kan dermed teoretisk komme i hus på fredag, når Aalborg Pirates kommer på besøg til tv-kampen. Kan der snart gives en bedre grund til at tage i Bitcoin Arena fredag? Næppe!

Om det sker der, kan vi kun håbe. Det kræver dog, at Herlev driller SønderjyskE – rigtigt meget, tirsdag. Vi håber.