Optakt: Sættes der gang i en stime?
Mattias Persson Rungsted Ishockey

Det er blevet tid til sæsonens tredje kamp mod de hvide høge fra Nordjylland. Vi går faktisk ind til kampen med en føring på 2-0 i kampe mod Frederikshavn, samt en sejr i seneste kamp i bagagen.

Normalt burde man være ovenud optimistiske forud for kampen – hvis vi holder os til de ovennævnte statistikker, men…

Meget er sket siden det seneste opgør for lidt over fem uger siden. Efter en mildest talt jammerlig indledning på sæsonen er frederikshavnerne kommet stærkt tilbage, så de i dag kæmper fuldt ud med om en plads blandt de fire bedste hold.

Siden Rungsteds 3-4 sejr i Frederikshavn har nordjyderne faktisk vundet seks ud af otte kampe – inklusiv en i Herning.

Egne styrker skal sikre sejren
Der er ingen tvivl om, at det er et velkørende hold, der kommer på besøg i Saxo Bank Arena, men i stedet for at fokusere på modstanderne, så ser vi i stedet på Rungsteds egne styrker.

Morten Green har været flydende, siden han gjorde comeback i Odense. Kaptajnen går i den grad foran, hvilket har været at se på spillet. Dertil kommer, at der nu blot har været to kampe på lidt over en uge, så det hårde kampprogram i forbindelse med Continental Cup og dagene derefter burde være ude af systemet igen.

Afhængig af om Nikolai Gade er klar igen ovenpå SønderjyskE-kampen, så burde det være muligt at stille med samme forwardformation som i de seneste kampe. En i disse tider sjælden mulighed for kontinuitet der åbner op for, at sammenspillet i kæderne kan styrkes fra kamp til kamp.

Styrkeprøve
Ovenpå sejren over et skadesramt SønderjyskE-mandskab bliver kampen mod Frederikshavn den første egentlige styrkeprøve, der skal vise, hvor holdet står ovenpå en turbulent måned. Nærmer drengene sig det niveau, som de kørte med, før alle skaderne ramte? Er formkurven opadgående?

Der står meget på spil i aften. Ikke blot i forhold til det ovennævnte, men også i forhold til top fire og top seks. Det samme står på spil for Frederikshavn, så der er næppe tvivl om, at det er to hold, der skal og vil gå efter sejren.