Optakt: To nytårsbrag venter
Julefreden sluttede med indvielsen af Bitcoin Arena. Nu gælder det nytåret, hvor der i år ikke blot er et brag, men hele to. Først gælder det fredagens udebanekamp mod Rødovre, inden det gælder ”lillenytårsaftensbraget” hjemme i Bitcoin Arena mod Aalborg.

Fuld trup – næsten…
Det er vel ved at være længe siden, at der har været så meget kamp om pladserne i bussen. Med et comeback til senest Robin Bergman må det næste komme fra Marco Illemann – måske endda på fredag? Vi håber!

Det efterlader Mikael Christensen, Alexander Jensen og Joachim Holten Møller som de eneste på skadeslisten. Blot tre er vi nede på nu! Det er en mindre milepæl i sig selv.

Skadessituationen spiller også ind på forventningerne til kampen. Herfra er der en klar forventning om, at nederlaget i det seneste derby, hvor 17 spillere og to målmænd udgjorde truppen, bliver revancheret. Det er dog stadig et derby, så der bliver næppe nogle foræringer.

Lang tur hjem
Aalborg indleder weekenden i næsten samme stil, når de fredag tager imod Frederikshavn. Det plejer ikke at gå stille for sig, når slaget om norden udspiller sig, så hvem ved, måske kan Frederikshavn plaffe et par huller i piratskibet, så en efterfølgende lang bustur til Nordsjælland efterlader de røde pirater i en svækket udgave. På nær den seneste kamp har drengene haft et godt tag på piraterne – ja, faktisk lige siden pokalfinalen. Det helt store spørgsmål forud for denne kamp må derfor være, om det bliver genskabt, nu hvor truppen nærmer sig den stærkeste opstilling og derfor kan slå slagkraftigt tilbage.

Fortsætter rotationen?
Fortsætter rotationssystemet på målmandsposten, så må det forventes, at Sebastian Feuk står fredagens kamp i Rødovre, mens Kevin Lindskoug får lørdagens kamp hjemme mod Aalborg. Alt andet lige så er back-to-back kampe en oplagt mulighed for at lade målmændene skiftes om at vogte buret. Men om rækkefølgen bliver som spået, må tiden vise.

I hallen – ikke på skærmen
Da den næste tv-kamp med Rungsted først er den 9. januar, når drengene skal til Frederikshavn og gøre det onde ved de hvide høge, så giver weekendens back-to-back kampe rig mulighed for at tage fredagens derby og lørdagens hjemmebanekamp hallen. Der skulle hverken være julefrokoster eller familiebesøg, der kan komme i vejen, så kolde øl og god ishockey må stå som et godt alternativ begge aftner, så tag venner, bekendte, lillemor, ja selv endda svigermor, under armen og med ned i hallen.