Optakt: TV-kampen skal revancheres i Esbjerg
TV-kampene har det med ikke at gå Rungsted Seier Capitals vej i denne sæson. Nederlaget til Aalborg skal derfor revancheres – og den revanche skal gerne komme i Esbjerg.

Til kampen mod Esbjerg skal U20 VM’s afslutning gerne mærkes på holdkortet. Gustav Green og Oscar Schulze her her tilbage i Rungsted-trøjen, mens også Mattias Persson må ventes at være tilbage ovenpå endnu en sygdomsperiode, der kostede Rungsted-profilen deltagelsen i Aalborg-kampen. Det kan forhåbentligt mærkes, at der kommer tre spillere tilbage til Esbjerg-kampen.

Rungsted kan dog med stor sandsynlighed komme til at være uden Morten Jensen. Selvom der intet officielt er meldt ud endnu, så siger vores kilder, at den unge Rungsted-back står til at få to kampes karantæne. Er der hold i det, så er Morten Jensen ude i tirsdagens kamp mod barndomsklubben fra Esbjerg, samt fredagens topopgør mod Frederikshavn. Vi afventer med spænding, om der derfor meldes en karantæne ud på Metal Ligaens facebookside i løbet af dagen.

Spil klogt
Vi nærmer os den tid på sæsonen, hvor flot spil, vilje og teknik ikke er nok. Det kræver også, at man spiller klogt og undlader at sætte sig selv og resten af holdet i sårbare situationer – som ved at tage unødvendige udvisninger. Vi har flere gange set, at Rungsted Seier Capital er utroligt sårbare, når udvisningerne kommer, især når det er i kampene mod topholdene.

Har kutteren fået vind i sejlene?
Det vil nogen måske mene. Den gule kutter har dog haft lidt problemer i de seneste par kampe, hvor det er blevet til pointtab mod Herning og Rødovre.

Hvis vi råber lidt op om dumme udvisninger, så tør vi slet ikke tænke på, hvad Mark Pederson siger til sine tropper i Esbjerg. Esbjergenserne er det hold i Metal Ligaen, der har taget klart flest udvisninger. 6,5 udvisninger i snit er, hvad Esbjerg Energy har taget indtil videre i denne sæson. Vi så det senest i Bitcoin Arena, men esbjergenserne har sidenhen fortsat den stil. Især spillere som Jannik Christensen, Mark French, Christian Wejse og Jeppe Vinther har tit været garant for at tage dumme udvisninger. Fortsætter de med det tirsdag aften, så takker Daly, Sarault og resten af powerplay-profilerne unægtelig for det med en scoring eller to.

In Seldrup they trust
Mens det har været en stærk og bred offensiv, der har båret Rungsted frem til toppen af Metal Ligaen, så har det i flere kampe været en stærkt spillende Mathias Seldrup i målet, der har sendt Esbjerg tæt på en top 4-placering. Selvom hans redningsprocent er næsten fire procent højere end Thomas Lillies, lukker Seldrup dog flere mål ind end sin forventede direkte modstander tirsdag aften.

Esbjerg havde sidst i Bitcoin Arena lige fået tilgang af deres første ”NHL-back”. Endnu en er siden kommet til, mens den første har været ude, samt man har fået tilgang af svenske Kim Karlsson i angrebet. Det er derfor et noget andet Esbjerg-hold, der tager imod kontra sidste møde.

Vi opdaterer fra kampen i Esbjerg. Du kan følge med via Twitter-feedet på forsiden eller ved at følge Champagnebugten på Twitter.