Øv for en start på sæsonen!

Alexander B. Jensen. Rungsted Seier Capital.

Det var ikke ligefrem den start på sæsonen, som vi havde håbet på – eller forventet. Sæsonens første kamp – og slag om Strandvejen, blev til et 1-3 nederlag til Rungsted, der hjemme i Saxo Bank Arena tabte til sidste sæsons finalister fra Gentofte Stars.

Det begyndte ellers rigtigt godt. Kampen var ikke fire minutter gammel, før William Boysen havde bragt Rungsted i front, da han lynede i sæsonens første Rungsted-powerplay. Powerplayet så Morten Jensen som eneste back sammen med fire forwards på isen. Den powerplayopsætning fortsatte i løbet af kampen, typisk med Jensen eller Brendon Nash som den ”rigtige” back.

Rungsted dominerede første periode, hjulpet godt på vej af tre Gentofte-udvisninger, men Boysens scoring forblev første periodes eneste.

Det sidste vand fra ismaskinen var knap frosset efter pausen mellem første og anden periode, inden Gentofte havde udlignet. Järveläinen fandt fra sin position bag målet en helt fri Nikolaj Zorko foran målet, så der blot halvandet minut inde i anden periode stod 1-1.

At Gentofte kom væsentligt bedre med i anden periode skyldtes blandt andet en hjælpende hånd fra hjemmeholdet, hvis udvisninger næppe bidrog til at sætte Gentofte på plads. Typisk derfor var det også Gentofte, der kom foran 1-2, da Virtala-brødrene slog til i powerplay.

Som kampen skred frem tegnede der sig mere og mere et billede af en klassisk Gentofte-kamp, hvor gæsterne stod med en solid defensiv, som Rungsted bare ikke formåede at åbne. Som en sidste spand koldt vand i hovedet gjorde Marko Virtala det til 1-3 på et straffeslag, så sæsonpremieren endte desværre med et 1-3 nederlag til Gentofte, der dermed snuppede første stik i slaget om Strandvejen.