Plain: En debut jeg ikke havde turde håbe på
Topopgør, comeback, matchstraf, skadet førstemålmand og en 18-årig debutant der reddede dagen. 4-2 sejren over de forsvarende mestre havde alle ingredienserne og det drama, som skaber de mest mindeværdige ishockeykampe.

Mindeværdig bliver kampen uden tvivl også for den 18-årige Rungsted-målmand, Oliver Plain, der i sin Metal Liga-debut blev kastet for piraterne, da Thomas Lillie måtte udgå med en skade i tredje periode.

LÆS MERE: Følg big data-analysen kamp for kamp

Men, hvordan oplevede Metal Liga-debutanten kampen?

– Det var en rigtig fed oplevelse, at få debut – og især fordi jeg har haft min hockey opvækst i Rungsted. Den var en super fed følelse at have vundet kampen – og i den grad en debut jeg ikke havde turde håbe på, men som jeg nu er meget tilfreds og stolt over, fortæller Oliver Plain.

Debuten, den første kamp, er uden tvivl noget, som enhver ung ishockeyspiller tænker over og forbereder sig på. Men for Oliver Plain blev forberedelsen på selve dagen meget kort, da Thomas Lillie blev skadet.

– Min første tanke var selvfølgelig, at det var ærgerligt for Thomas, da han er en vigtig brik på holdet. Men ser man bort fra det, måtte jeg indstille mig på, at nu var det mig, der var på og skulle præstere. Selvfølgelig var jeg nervøs – en situation som denne har man prøvet før, dog ikke på det niveau. Men jeg var så indstillet på at gøre mit bedste, og det tror jeg smittede rigtig meget af på min indstilling.

LÆS MERE: RSC præsenterer regnskabet for  bronzesæsonen

Lidt over 10 minutter inde i sin debut blev den 18-årige Rungsted-målmand sat i en afgørende position, da Aalborg fik et straffeslag.

– Efter vi scorede til 3-2, vidste jeg bare, at det var vigtigt at holde føringen og det motiverede mig bare endnu mere til at få de tre point i hus, siger Oliver Plain.

Starter i målet på tirsdag?
Med Lillies skade i 4-2 sejren og et tæt kampprogram taget i betragtning kan Oliver Plain meget vel få sin første start i Rungsted-målet tirsdag, når Rungsted Seier Capital møder Odense.

Uden at være arrogant eller hovmodig så er kampene mod Odense en oplagt mulighed for at give førstemålmanden en hvilepause. Tager vi Aalborg-kampen i betragtning, så virker det endnu mere oplagt, at Plain starter i målet, når pucken smides i Odense.