Skaderne koster – Andet nederlag i træk er en realitet
For første gang i denne sæson blev andet nederlag i træk blev en realitet, da Rungsted Seier Capital tirsdag aften tabte 3-2 til Esbjerg. Med denne oplevelse følger selvfølgelig en række spørgsmål og tanker, men først til kampen.

Samlet set havde det nok været lidt tyveri, hvis det var lykkedes Rungsted Seier Capital at komme fra Vestkysten med point. Rungsted vandt givetvist skudstatistikken sikkert i første periode, men det reelle billede var, at Esbjerg sad på perioden og fortjent var kommet foran.

Herfra er vi vilde med Flemming Greens handlekraft. Ovenpå en skidt indledning på perioden blev der resolut taget en timeout, da Esbjerg kom foran. Det hjalp lidt, men den helt store ændring kom dog først i anden periode.

Her så man Rungsted komme stærkt ud af starthullerne. Førstekæden var her tidligt i perioden tæt på at gøre det til 1-1, men Mathias Seldrup reddede esbjergenserne. Det blev da også til 1-1, da Charlie Sarault ovenpå en tværpasning lynede. Flot scoring af den canadiske center, der har skuddet til at skyde meget mere, end han reelt gør.

Selvom det blev til en powerplayscoring af Sarault i anden periode, så var Rungsteds powerplay i denne kamp langt fra effektive nok. Det kunne flere gange være blevet til 1-1 i første periode, da Jannik Christensen fik fire minutter i boksen for en høj stav på Tyler Fiddler.

Comeback er måske så meget at snakke om, men det store spørgsmål forud for tredje periode var, om Rungsted kunne bringe sig i front. Svaret blev et nej. Et dumt pucktab højt på banen førte til en friløber til Mark Derlago, der endnu engang bragte Esbjerg foran.

Svaret kom dog lidt hurtigere denne gang. Få minutter senere satte Nikolaj Rosenthal fart på på langs banden i højre side. Pucken blev droppet til Charlie Sarault, der hurtigt fandt fremstormende Tyler Fiddler foran målet. Her bankede Fiddler pucken ind højt i målet.

Det lignede lidt et – måske to point med få minutter tilbage af kampen. Hvad flere med Rungsted-brillerne på troede var en icing, blev ophævet, hvilket førte til en underlig situation. Thomas Lillie, der flere gange i løbet af kampen havde hevet store redninger frem og holdt Rungsted inde i kampen, gik derfor om bag målet for at spille pucken. Pucken endte dog med at blive erobret af Esbjerg, der kunne spille den ind til Max French, der sikrede sejren i det frie mål.

Ramt på bredden
Det var tydeligt at se og mærke, at Rungsted Seier Capital var ramt på bredden. Med Mattias Persson, Rasmus Andersson, Mikael T. Christensen (ja, vi tæller faktisk stadig TC med på listen over spillere, der mangler i startopstillingen), Mathias Røndbjerg og Morten Jensen ude, manglede der en hel kæde, der reelt ville være en stærk andenkæde på de fleste hold. Det kunne mærkes.

Den sportslige ledelse har uden tvivl deres at tænke på i disse dage. Heldigvis er der udsigt til, at Andersson snart er tilbage. Det samme gælder Røndbjerg og Jensen.
Udsigten til et comeback til TC tør vi dog ikke spå om. Men uanset hvad så efterlader hans fravær reelt et hul i tredjekæden.

Den store ubekendte faktor lige nu er derfor Mattias Persson. Hvor slem er hans skade – og hvor længe må han forventes ude? Vi ved godt, at vi i forbindelse med både Final4 og slutspillets snarlige komme ikke vælter os i meldinger om skader, men Perssons situation må uden tvivl give stof til eftertanke i forbindelse med en kommende ottende importspiller.