Rungsted er i finalen!

Rungsted Seier Capital er klar til den første DM-finale i 17 år ovenpå søndagens 3-2 sejr i Frederikshavn, der sikrede den samlede semifinalesejr på 4-2.

Finalekurs

Takterne var de samme som i kamp fem. Offensiv hockey fra begge hold. Og samme dræbende effektivitet og skarphed fra Rungsted Seier Capital.

Det klikkede også, da Mattias Persson og Robin Bergman kom afsted mod målet. En tværpasning fra Persson og så var Rungsted i front.

Frederikshavn havde skam også deres chancer for at udligne, men den påkrævede skarphed var der bare ikke.

Det var den hos Charlie Sarault, der udbyggede føringen, så Rungsted Seier Capital kunne gå til den første pause foran med to. 40 minutter fra en finaleplads.

2-2 og special teams var ik’ for go’

Kursen mod finalen led et alvorligt knæk i anden periode. Situationerne i special teams førte her til, at Frederikshavn først reducerede og siden udlignede.

Af de to scoringer var det nok 1-2 scoringen, der gjorde mest ond. Den faldt nemlig, mens Rungsted Seier Capital var i powerplay.

Man kan diskutere Joonas Hurris udvisning i slutningen af anden periode. Hvad man ikke kunne diskutere, var, at der efter anden periode stod 2-2.

Er kursen sat mod finalen eller kamp syv?

Andersson blev matchvinder

Finalen kom i hus i tredje periode, da Rasmus Andersson tidligt i tredje periode atter sikrede Rungsted føringen.

Derefter ventede næsten 16 lange minutters nedtælling. Det føltes som om, at tiden nærmest gik den forkerte vej.

Et powerplay kort før tid gav Rungsted en gylden chance for at lukke kampen. Det lykkedes ikke.

Spændingen var derfor ubeskrivelig, da Frederikshavn efterfølgende trak målmanden ud og satsede. Her var Bergman tæt på at score i det tomme mål.

Selvom scoringen i det tomme mål udeblev, var finalebilletten en realitet.