Rungsted kan tage afgørende skridt mod Final 4
Rungsted Seier Capital

Final 4-billetten kan komme et afgørende skridt nærmere, når Rungsted Seier Capital møder Esbjerg Energy.

Inden tirsdagens brag på vestkysten ligger begge hold á point med 18 point.

Den helt store forskel er dog, at Rungsted Seier Capital har spillet to kampe færre end esbjergenserne og kan med en sejr slå et næsten afgørende hul ned til Mark Pedersons tropper.

Stærk form og overtag

Rungsted Seier Capital har gennem de seneste sæsoner haft et solidt overtag mod Esbjerg – også selvom det i flere omgange har været tætte kampe.

Mens esbjergenserne har været i slingrekurs som en kutter i havsnød, så har Rungsted Seier Capital ovenpå den dårlige indledning på sæsonen haft en støt opadgående formkurve.

Fortsætter det, så er tre point i Esbjerg absolut ikke umuligt. Men der skal uden tvivl kæmpes for det.

Fem hold kæmper om to pladser

Kampen om de sidste to pladser i Final 4 er i den grad hård i denne sæson, hvor både Rødovre Mighty Bulls og Herlev Eagles også kæmper med om pladserne med Rungsted Seier Capital og de jyske klubber.

Men fem kampe tilbage af Final 4-kvalifikationen – tre og fire for de andre hold, er der ikke råd til at sætte mange point til, idet der blot er to point fra SønderjyskE på tredjepladsen og ned til Herlev på syvendepladsen.

Holder den nuværende stilling i Metal Ligaen, ja, så ligner det med de nye regler en kvartfinaleserie mod Esbjerg Energy.

I første omgang gælder det dog de tre point og kampen om at komme med i Final4.