Rungsted leverede overraskelsen – slog de finske mestre

Simon Fredriksson
Simon Fredriksson, Rungsted Seier Capital.

Overraskelsen kom i hus, da Rungsted Seier Capital skrev klubhistorie ved at slå de finske mestre med 3-1.

Dermed fik de danske mestre deres første Champions Hockey League-sejr i sjette og sidste forsøg – og det med en flot indsats mod de finske mestre fra HPK Hämeenlinna.

Ufortjent føring? Men vi tager den gerne

Stik mod chancer og overtaget i spillet var det Rasmus Andersson, der blev kampens første målscorer.

Her viste Andersson den krævede effektivitet, hvis Rungsted Seier Capital skulle levere overraskelsen i den sidste Champions Hockey League-kamp.

Finnerne havde ellers haft flere gode forsøg, men et stærkt kæmpende Rungsted-hold, en storspillende Jon Lee-Olsen og en manglende sidste skarphed fra finnerne gjorde, at Rungsted forlod isen med føringen efter første periode.

Overtag og overraskelse under opsejling

Rungsted Seier Capital fik en mildest talt dårlig start på anden periode.

Blot ni sekunder var der spillet, før finnerne havde udlignet.

Willie Raskob blev overløbet på egen blå, og derefter gik det hurtigt.

Rungsted svarede dog igen og overkom den dårlige start på perioden. Fem minutter senere var føringen nemlig genskabt, da Mario Lucia udnyttede pladsen foran målet og scorede til 2-1.

Og igen blev der svaret! Ikke bare en gang, men to. 3-1 føringen kom, da TJ Moore med et håndledsskud straffede finnernes første udvisning og sendte Rungsted Seier Capital tættere på en CHL-overraskelse.

Det var faktisk også tæt på at blive 4-1, men Nikolaj Rosenthals forsøg i periodens sidste minut tog stolpen.

Rungsted red finnernes forsøg på et comeback af i tredje periode og skrev dermed klubhistorie ved at hente klubbens første sejr i Champions Hockey League.