Rungsteds legionærer: Hvordan er det gået dem i 2017?
Vi indleder året med en gennemgang af Rungsted-spillere i udlandet. Hvordan er det gået dem i sidste halvdel af 2017?

Alexander True (San Jose Barracuda, AHL)
Efter at have sluttet juniortiden af med en WHL-titel tog Alexander True hul på sin nordamerikanske seniorkarriere med en fantastisk start hos AHL-klubben San Jose Barracuda.

Her indledte 20-årige Alexander True AHL-karrieren i Barracudas førstekæde. Efterfølgende blev han rykket ned i tredjekæden, hvor han lavede fire point i de næste tre kampe. Den danske center ramte dog lidt af en pointtørke efterfølgende, men er efter 29 kampe noteret for fem mål og fire assists. Denne sæsons eneste Rungsted-spiller i AHL ligger dermed på dette tidspunkt nummer tre på ligaens ”danskerliste”, overgået af Mathias Bau og Patrick Russell – der begge med 24 år har et par års mere rutine på bagen, med 13 point for 30 kampe.

Jacob Schmidt-Svejstrup (Fargo Force, USHL)
Der sidder fortsat en dansker på tronen i den amerikanske juniorliga, USHL. 19-årige Jacob Schmidt-Svejstrup har sæsonen igennem domineret pointlisten, hvor han topper ligaen med 29 point for 23 kampe. Den danske U20-landsholdsspiller og Fargo Force topper også tabellen i ligaens western conference.

Det bliver spændende at se, om den danske forward fortsætter med at være så toneangivende i sin sidste juniorsæson, inden han tager til Maine for at spille collegehockey til efteråret. Gemmer der sig et stykke dansk ishockeyhistorie forude? Det kan meget vel være, for med den sæson som Jacob Schmidt-Svejstrup har lagt fra land med, så må han være blandt favoritterne til at vinde prisen som årets spiller eller årets forward. Her er det værd at bide mærke i, at den tidligere Rungsted-målmand, Jeff Lerg, vandt prisen som årets spiller tilbage i 2004-2005.

Oliver True (Ottawa 67’s, OHL)
Turen gik forud for denne sæson over Atlanten for Oliver True, der dermed udskiftede de hjemlige rammer med den canadiske talentfabrik, som OHL er. Her er Oliver True stille og roligt kommet i gang, hvor det nu er blevet til syv point i 31 kampe. Hos den yngste Rungsted-legionær har der dog været godt med istid i special teams, så det bliver spændende at se, om Oliver True kan spille sig ind i varmen hos NHL-klubberne forud for sommerens NHL Draft.

LÆS MERE: Stort interview med Oliver True: Jeg vil være en spiller, der gør en forskel

Slava Trukhno (Lørenskog IK, Norge)
Slavas sæson begyndte lidt senere end mange af holdkammeraternes, da han først kom til den norske klub lidt inde i sæsonen. Der gik noget tid, inden der for alvor kom gang i produktionen, men efter 21 kampe er Slava Trukhno nu manden i den norske klubs førstekæde, mens produktionen nu siger 22 point for 21 kampe. Så det må siges, at den nu 30-årige forward har fået gang i det i Norge.

Klubben ligger dog og kæmper for at få den sidste slutspilsplads, så med 13 kampe tilbage, er det et ret godt tidspunkt, at Slava er godt kørende på.

Nicholas B. Jensen (Fishtown Pinguins, DEL)
I den tyske Metal Liga-koloni i Bremerhaven kæmper Nicholas B. Jensen og holdkammeraterne for at komme med i den tyske udgave af play-in, hvor nummer syv til 10 kæmper om de sidste to slutspilspladser, mens nummer 11 til 14 går på sommerferie.

Den danske VM-back har i lange perioder været at finde i den nordtyske klubs førstekæde, men er på det seneste røget ned i tredjekæden. I alt er det blevet til fire danskerpoint i Bremerhaven. Den 28-årige Rungsted-back er dog med helt fremme i en af statistikkerne, da Nicholas B. Jensen ligger nummer tre på ligaens udvisningsliste med 70 udvisningsminutter i 38 kampe. Det skal dog med, at den danske back har spillet flere kampe end samtlige andre spillere på listens top 10.

Jonas Røndbjerg (Växjö Lakers, SHL)
Vi runder halvårsrundturen af i Sverige hos Jonas Røndbjerg og det vel bedste hold i Sverige pt. Mens målene og pointene er kommet noget hurtigere og oftere i Champions Hockey League (3+1 i 10 kampe), gik der lidt tid, før sæsonens første SHL-scoring faldt. Men siden da er Jonas Røndbjerg kommet stærkt efter det. Faktisk så meget, at han med sine fem mål og to assists er nummer otte på den svenske ligas U20-liste. Her er det værd at bemærke, at hovedparten af spillere foran stortalentet fra Rungsted er ældre og draftet en runde eller to foran Jonas.

Den unge dansker, der af uransagelige årsager ikke blev kåret som årets talent i dansk ishockey, da han slog sine folder i Rungsted, går i den grad et spændende 2018 i møde. Venter der et svensk mesterskab forude for den 18-årige Rungsted-dreng? Og hvordan ser fremtiden ud i forhold til en potentiel NHL-chance hos Vegas Golden Knights? Kan Jonas Røndbjerg i løbet af det næste år tage det næste skridt frem i sin udvikling, så kan der godt vente en historisk bedrift eller to forude. Vi krydser fingre og håber på det bedste for Jonas Røndbjerg og de andre Rungsted-drenge i udlandet og ønsker dem et godt og lykkebringende 2018.