Så skal høgen plukkes
Så er det atter tid til, at hønen skal plukkes – eller nærmere høgen skal plukkes. Det er blevet tid til sæsonens første kamp mod Frederikshavn White Hawks.

Med en sejr kan Rungsted få solidt fast i den top fire-placering, som må være målet for grundspillet – også efter 20 kampe.

Efter nederlag i de to første kampe er det blevet til en solid stime med fire sejre i træk. Senest over SønderjyskE.

Frederikshavn vandt den interne serie sidste sæson med 3-2, hvor begge kampe der gik ud i overtid eller straffeslag faldt ud til frederikshavnernes fordel. Nordjyderne har dog langt fra fået den start på denne sæson, som de havde håbet på. Med seks point efter seks kampe og blot en sejr i ordinær tid (storsejren over Gentofte) nærmer kniven sig den nordjyske strube, hvis de skal med i Final Four-ræset. Så mon ikke at Mario har brugt f-ordet lidt mere end normalt på det seneste?

Siden storsejren over Gentofte har Frederikshavn været uden Henrik Eriksson. Om han er med fredag aften mod Rungsted, vides endnu ikke. Mens hans fravær vil næppe være en fordel for nordjyderne.

De kedelige er ikke så kedelige igen

I vores seneste big data-analyse var vi – med rette – efter andenkæden, som endte med at få mærkatet som ”Danmarks kedeligste kæde” på sig. Den røg – heldigvis – af i den efterfølgende kamp i Vojens, hvor både Mattias Persson og Jake Hansen kom på måltavlen. Persson hentede derudover en assist, ligesom Marcus Olsson.

Kevin Lindskoug viste også det spil i målet, som vi har savnet fra den svenske målmand i hans to første kampe. Holder vi samme niveau som i Vojens, så burde det blive til femte sejr på stribe mod Frederikshavn. Kodeordene er her en stram disciplin, aggressiv start og højt pres. Disciplinen var stort set fejlfri i Vojens, men Hansen og Alexander Jensens udvisninger var nogle, der godt kunne være sparet. Kommer vi ud af starthullerne med samme aggressivitet og pres, som vi gjorde i Vojens, så kan vi hurtigt få skabt et udgangspunkt, der kan bære hele vejen hjem.

Vi forventer dog ikke ligefrem et frederikshavnerhold, der flyver henover isen i en offensiv opvisning, når det går løs i Saxo Bank Arena. Rungsted har i denne sæson haft det svært mod bundfrosne defensiver. Kommer Frederikshavn med den forventede defensive tilgang, så kan vi kun håbe, at Rungsted løser den bedre end mod Gentofte. Her må nøgleordene være direkte spil, mange pucke på mål og effektivitet.

Det store spørgsmål er igen på målmandsposten. Med Lindskougs præstation i Vojens står Peter Johansson reelt med et lille luksusproblem, for holder Lindskoug atter niveau, så står vi med to stærke kort på målmandsposten.