Sæsonoptakt – Sæsonens første modstander
Vi går op til sæsonens første kamp mod de enkelte modstandere i dybden med det enkelte ligahold. I den forbindelse er vi gået i dybden med sæsonens første modstander, Hvidovre Fighters.

Introduktion
Hvidovre Fighters returnerede til Metal Ligaen før sidste sæson og fik kun kort tid til at sammensætte en trup, der primært kom til at bestå af stammen fra deres 1. divisionshold og så otte unge drenge med opdragelse i skånsk ishockey.
Seks af de otte imports er væk, heriblandt de to største profiler på sidste års hold, målmanden Niklas Lundström og Victor Björkung. Det samme gælder hele syv danske spillere. Dermed har Hvidovre kun otte gengangere fra sidste års trup i form af to svenskere og seks danskere.

Træningskampe
I træningskampene er det blevet til to sejre over svenske 1. divisionshold (Helsingborg og Tyringe), mens et kombineret 1. divisions-/Metal Liga-hold ikke kunne klare det svenske 2. divisionshold. I kampene mod Metal Liga-modstandere blev det til en sejr over Rødovre Mighty Bulls og et nederlag til Rungsted Seier Capital.
Så totalt set, så er det blevet til ni point ud af 15 mulige, hvilket er en pæn pointhøst – men måske på en lidt billig baggrund.

18.8 Hvidovre-Helsingborg 5-2 (1-1,1-1,3-0)
19.8 Hvidovre-Lund 4-5 (2-1,1-1,1-3)
24.8 Hvidovre-Rødovre 4-2 (2-0,1-0,1-2)
01.9 Hvidovre-Tyringe 3-1 (0-0,1-0,2-1)
04.9 Hvidovre-Rungsted 5-8 (3-1,1-3,1-4)

Spillertruppen – Målmændene
Med kun otte gengangere har der været gang i svingdøren i klubben. Begge målmænd er skiftet ud, Lundström er nu i næstbedste tjekkiske række, og Magnus Bo Hansen er rykket til Herlev Eagles for at agere backupkeeper. I stedet for Lundström har man hentet Emil Jidskog, der vikarierede i målet hos Rødovre Mighty Bulls i sidste sæson med kæmpe succes. Syv kampe og en redningsprocent på 94,9%. Faktisk lukkede han kun otte mål ind i de syv kampe han spillede. Nu skal han passe målet i naboklubben. Reservekeeper bliver den tidligere RIK-spiller Philip Berg Nicholaisen. Philip har været backupkeeper i Gentofte i 2016-2017, hvor han spillede hele en kamp! Sidste sæson foregik på Gentoftes andethold i 1. division.
Vi vurderer, at Hvidovre Fighters har samme styrke på målmandssiden, som sidste år.

Spillertruppen – backer
Tre spillere har fået genvalg. Svenske Erik Lundbland, samt Daniel Nielsen og Magnus Povlsen. Lundblad kom til midt i sidste sæson og lavede ni point i 21 kampe, mens Nielsen og Povlsen lavede henholdsvis ni og seks point. Væk er de fire mest producerede backer; den yderst offensive og seværdige Victor Björkung, der med sine 31 point overgik samtlige angribere på holdet, der er rykket til Esbjerg Energy. David Sätmark prøver lykken på Vienna Capitals andethold i Erste Liga, mens Sonny Hertzberg og Chrisitan Vaagensø begge har indstillet karrieren.
Disse fire erstattes af fem nye backer. Finske Christian Silfver, der er hentet i Herning, hvor han lavede 40 point, bliver den offensive back, er skal styre powerplayet og fylde tomrummet fra Victor Björkung. Christoffer Lindhøj og Rasmus Birk Heide er hente i naboklubberne Rungsted Seier Capital og Rødovre Mighty Bulls, og de to sidste er Mikkel Hansen, der hentes fra Hvidovres eget 1. divisionshold og Lasse Carlsen, der er hentet fra Rødovres 1. divisionshold.
Selvom Hvidovre Fighters har en back mere på kontrakt i år, så vurderer vi ikke, at backlinien reelt er forstærket. Måske er backlinien den svageste i Metal Ligaen.

Spillertruppen – angriberne
Angrebssiden derimod er væsentlig stærkere end sidste års udgave. Rutinerede Kim Johansson er hentet IK Pantern, mens den stærke center, Joonas Riekkinen, er hentet hos Gentofte Stars. Begge spillere er på et væsentligt højere niveau end sidste års udlændinge. Derudover har man på hentet kaptajnen på Malmøs U20 hold, den lettiske spiller Edgars Treijs. Baseret på hvad Treijs har leveret i træningskampene, så kan han blive et spændende bekendtskab i den danske liga.
Som det ser ud, ud fra træningskampene, så kommer han til at danne første kæde sammen med Riekkinen og Anders Schultz, der er hentet hos Rødovre Mighty Bulls. Samme vej fra kommer Andrei Chistyakov, mens Frederik Høeg er hentet i Herlev Eagles. Derudover er Magnus Molge og Oliver Reuter hentet fra Gentofte Stars.
Udover de 13 forwards på kontrakt er der yderligere tre juniorspillere med i truppen. Dermed har Hvidovre ikke bare forbedre toppen i angrebet i form af Johansson, Treijs og Riekkinen, men de har også en betydelig bredere angrebstrup.

Totalvurdering
Reelt er det et helt nyt hold i forhold til sidste års trup. 2/3 dele af holdet er udskiftet, der er satset på sikre import-kort, hvor det kun er Edgar Treijs, der ikke tidligere har spillet i Metal Ligaen. Kvalitetsspillere som Riekkinen og Johansson vil helt sikkert løfte holdet. Jidskog i målet kommer med sikkerhed til at arbejde med, hvad vi tror, er ligaen svageste forsvar, foran sig.
Måske vil Hvidovre Fighters kunne matche de andre holds 1. kæder, men toppen slutter hurtigt, og der er kun kvalitetsspillere til to kæder. Derfor vil de komme til kort mod topholdene, der efterhånden alle har tre stærke kæder.
Allerede i træningskampen sidste fredag fik Rungsteds backer en forsmag på, hvad Hvidovre Fighters første kæde kan. Vi siger bare hold øje med #8, #18 og #28.