Schaarup får tre dage for at skade TC
Odense Bulldogs Mads Schaarup får tre dage på sidelinjen efter sin tackling på Mikael T. Christensen i tirsdagens 7-2 sejr.

Mads Schaarup fik af kampens dommere, Daniel Bøjle og Niclas Lundsgaard ingen udvisning for tacklingen, men den vurdering, hvis man skal tolke noget ud fra afgørelsen fra  Metal Ligaens Udvalg for Spillersikkerhed, var åbenbart ikke korrekt.

LÆS MERE: Dagens spil: Rungsted Seier Capital – SønderjyskE

Metal Ligaens Udvalg for Spillersikkerhed skriver i deres afgørelse:

– Der er enighed om, at Mads Schaarup tackler sin modspiller i hjørnet. Det er udvalgets holdning, at Mads Schaarup havde muligheden for ikke at sætte sin tackling igennem, da han ser at modspilleren stopper/ikke er puckfører. Mads Schaarup vælger at fortsætte sin tackling. Mads Schaarup tackler nedefra og op og overtræder dermed regel 124, iii) stk. 4. I tacklingen forlader Mads Schaarups skøjter isen og han overtræder dermed regel 124, iii) stk. 5. Mads Schaarups overkrop/skulder har modspillerens hovedregion som sit primære kontaktpunkt.

– På baggrund af ovenstående finder Udvalget for Spillersikkerhed det bevist, at Mads Schaarup tackler sin modspiller ulovligt på en måde, der overtræder spilleregel 124. Udvalget finder, at det formodentlig ikke var Mads Schaarups hensigt at skade sin modspiller, men at den måde tacklingen blev gennemført på (nedefra og op, samt med skøjterne af isen), udviste hensynsløshed og mangel på respekt for modspillerens sikkerhed.

Straframmen for forseelser i denne kategori er to til fire spilledage.

https://www.facebook.com/metalliga/videos/1151397961665461/

LÆS MERE: 6. oktober bliver en stor ishockeydag

Burde han ikke have haft mere?
Der er næppe tvivl om, at Mads Schaarup ikke havde til intention at skade Mikael T. Christensen, men alligevel sidder vi, bag de Rungsted-blå briller, med en følelse af, at tre dage er billigt sluppet.
Og hvorfor synes vi så det?
Der bliver i afgørelsen faktisk ikke taget højde for det faktum, at Mikael T. Christensen ikke var puckførende spiller i situationen. At tacklingen så gennemføres viser, at det var manden og ikke pucken, som Mads Schaarup havde sit øje på i situationen. Det bør ikke være en formildende faktor, tværtimod.