SEJR!!! Rungsted slog Esbjerg

Rasmus Andersson
Rasmus Andersson, DM-guld, Rungsted Seier Capital.

Femte gang blev lykkens gang! Endelig kom sæsonens første sejr i hus, da Rungsted Seier Capital hjemme i Bitcoin Arena slog Esbjerg Energy med 5-2.

Kædeændringerne gav gevinst

Til kampen havde Erik Hjalmarsson valgt at lave om på kæderne, så Mario Lucia overtog rollen i kæden med Marcus Olsson og Mattias Persson.

Det sendte Anders Poulsen op som center i kæden med Nikolaj Rosenthal og T. J. Moore, mens ”danskerkæden” så blev Rasmus Andersson sammen med Gustav Green og Lucas Andersen.

Målløs åbning

Selvom Rasmus Andersson og Gustav Green begge havde chancerne for at bringe Rungsted Seier Capital i front i løbet af første periode, så kom kampens første scoring først tidligt i anden periode.

Her var det Esbjergs Christian Wejse, der udnyttede pladsen foran målet til at score i powerplay.

Overtag gav føring

Mens første periode havde været mere lige, så var anden periode Rungsteds. Esbjergensernes føring fik lov at stå i godt 13 minutter, inden Simon Fredriksson sendte et håndledsskud ind – helt ude fra banden, som Mathias Seldrup ikke så i Esbjerg-målet.

Rungsted Seier Capital fik i sekunderne efter, at Esbjerg var blevet fuldtallige en scoring at gå til pausen på, da Nikolaj Rosenthal smækkede en returpuck ind og scorede sit første mål i denne sæson.

Sat under pres

Allerede tidligt i tredje periode kom Rungsted Seier Capital under pres. Esbjerg pressede på, så Jon Lee-Olsen i Rungsted-målet måtte op med et par store redninger.

Esbjergenserne fik også udlignet, da Simon Grønvaldt gjorde det til 2-2.

Svaret derpå kom dog prompte, da Willie Raskob nærmest ud af ingenting scorede sit første mål i Rungsted-trøjen og bragte hjemmeholdet på 3-2.

Føringen udbyggede Gustav Green lidt over halvandet minut senere satte pucken ind helt oppe i hjørnet.

Esbjerg pressede atter på, så det kom ikke som den store overraskelse, at Mathias Seldrup blev erstattet af en ekstra markspiller det sidste minut.

Reduceringen udeblev. I stedet var det Mattias Persson, der i det tomme mål sikrede sæsonens første sejr til de danske mestre.