Sejr: Top seks lever endnu – i den grad!

Wooo! Lød det så højt, at det kunne høres i hele hallen, da Brendon Nash afgjorde kampen på et straffeslag i overtiden. Sejr, to point og en sjetteplads der stadig er mulig at snuppe.
Kampen lignede på mange måder den, som drengene leverede i Herning – bare bedre. Der blev lagt fra land med en energi og fightervilje, som gav en følelsen af slutspilshockey. Kæft hvor var det lækkert!

Det gode spil blev også omsat til en tidlig scoring af Robin Bergman, mens Rungsted fortsatte med at dominere kampen. Det var faktisk kun, da Morten Jensen havde taget plads i straffeboksen, at Esbjerg for alvor kom frem til de store muligheder. Det var derfor ikke uden grund, at første periode sluttede af med en følelse af, at den her kamp skulle vindes, for spillet var i den grad til det.

Opturen fortsatte
Det gode spil fra første periode fortsatte i anden periode, også selvom Esbjerg kom ud og forsøgte at svare igen. Da Marcus Nielsen med noget der næsten mindede om en pasning fra højre side gjorde det til 0-2, var det svært at se, hvad der skulle stoppe drengene i at hente en sejr – endda en komfortabel en af slagsen.

Grus i maskineriet
Der kom dog i den grad en del grus i maskineriet mod slutningen af anden periode. Som man havde set tidligere i kampen, så gav powerplaymulighederne Esbjerg et momentum. Denne gang nåede vi ikke at få afbrudt det, efter udvisningen til Gustav Green var udløbet. Blot fire sekunder efter vi var blevet fuldtallige, reducerede Christian Wejse for Esbjerg. Ærgerligt, bittert og surt, for havde vi fået clearet pucken og fået lidt ro på igen, så havde vi også fået tippet kampens momentum over på vores side igen.

I stedet fastholdt Esbjerg det midlertidige overtag i kampen, hvilket blot blev forstærket, da Nicolai Gade måtte tage plads i boksen ovenpå to advarsler for at stå forkert i forbindelse med en faceoff. Denne gang klappede Esbjergs powerplay og gjorde det til 2-2. Noget af en kold dukkert med små to minutter tilbage af kampen.

Op på toppen igen
Men udsigten til at gå til pause med to indkasserede mål imod på kort tid blev i stedet afløst af en optur, der i den grad fik frustrationen til at lyse ud af Esbjerg-spillerne. Morten Green og Nikolaj Rosenthal fik fastholdt presset og fik Nicolaj Henriksen til at sprælle som en sil i en ruse, at Mike Vernace kunne komme frem og smække pucken ind i det tomme mål. Stærk, stærk gensvar på de to Esbjerg-mål!

Den frygtede tredje periode
Man kan roligt sige, at tredje periode ikke lige har været vores ting på det seneste. At det skulle blive til ”endnu en af den slags tredje perioder”, da Esbjerg først udlignede og siden da bragte sig foran med 4-3 ovenpå syv minutters Rungsted-undertal, skulle man være mere end bare optimist for at tro. Men, det blev det ikke.

Kampen igennem udviste Nikolaj Rosenthal et arbejdsraseri, som om det at kampen kunne tabes slet ikke eksisterede. Det fortsatte heldigvis – og Rosenthal var ikke ene om at udvise den energi. Esbjergensernes overtag blev på ny kortvarigt.

Lille indspark: Esbjerg vandt skudstatistikken med 39-30, hvor især anden periode gjorde udfaldet i den kategori. Her vandt Esbjerg skudstatistikken med 17-7. En periode hvor de var i overtal i lidt over ni minutter.

Tilbage til der hvor vi kom fra. I stedet for at Esbjerg red videre på bølgen efter føringsmålet, så blev der svaret godt igen. Som tidligere i kampen faldt Esbjergs overtag i takt med, at vi fik flere og flere skift i fem mod fem. Der blev også meget stille i hallen, da Nikolaj Rosenthal udlignede med små fem minutter tilbage af kampen.

Straffeslagshelt i overtiden
Kampen måtte ud i overtid. Og her endte Brendon Nash med at blive helten, da han på straffeslag fortjent sikrede Rungsted sejren. Nash var forinden blevet fældet af Felix Scheel, der trods sine protester korrekt kunne se den ene dommer signalere et straffeslag.

Man kan diskutere mange af udvisningerne. Der blev skam også protesteret fra Rungsted-bænken mod flere af dem i løbet af kampen. Nogle var okay, nogle tynde og andre dumme. Men uanset hvad, så ændrer protester næppe på dommernes kendelser i løbet af kampen.

På bundlinjen står det dog klart, at de udelukkende var med til, at sejren ikke faldt i ordinær tid, samt blev større og mere komfortabel, end den gjorde, for Rungsted var klart det bedste hold på isen.

Kampen for top seks
Det eneste der smerter efter kampen, er det tabte tredje point. Ikke fordi indsatsen var dårlig – tværtimod, men ene og alene fordi, at det ene point kan blive altafgørende i jagten på en plads i top seks, især da Esbjerg er bedre indbyrdes.

Men kan drengene holde samme spor, som de havde fundet i Esbjerg, så er der i den grad grund til optimisme, for der blev i den grad leveret en toppræstation.

Kampen i tal:

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 4-5 (0-1, 2-2, 2-1, 0-1)
07:00 0-1 Robin Berman (William Boysen, Marcus Olsson)
23:54 0-2 Marcus Nielsen (Christoffer Lindhøj, Marco Illemann)
35:55 1-2 Christian Wejse (Taylor Fleming)
37:36 2-2 Colin Vock (Felix Scheel, Nicholas Crawford) PP1
39:10 2-3 Mike Vernace (Morten Green, Nikolaj Rosenthal)
48:29 3-3 Anders Krogsgaard (Henrik Clausen)
51:11 4-3 Colin Vock (Adam Miller, Felix Scheel)
54:23 4-4 Nikolaj Rosenthal (Morten Jensen, Jake Hansen)
63:29 4-5 Brendon Nash

Udvisninger:
Esbjerg Energy: 2 x 2 min.
Rungsted Seier Capital: 7 x 2 min., 1 x 10 min. (Brendon Nash), 1 x 5 + game misconduct (Christoffer Lindhøj).

Skud: 39-30 (8-10, 17-7, 11-9, 3-4)

Tilskuere: 1.432.