Selvtræning for ishockeyspillere: Sådan holder du formen ved lige under covid-19-epidemien
Ishockeytræning

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med fitnesshelp.dk

Covid-19-epidemien giver udfordringer for alle – også ishockeyspillere. I flere måneder har mange klubber været lukkede helt ned, hvorfor alle træninger og kampe har været aflyst. I artiklen her reflekterer vi over konsekvenserne heraf og redegør for, hvordan du kan holde formen ved lige, så du ikke er alt for rusten, når du igen må indtage isen.

Når man læser nyheder omkring covid-19, så er det primære fokus på dødsfald, sygehusvæsenet og private erhverv, der lider. Disse forhold og institutioner er dog langt fra de eneste, der berøres af covid-19, hvilket enhver dansk sportsudøver vil kunne nikke genkendende til.

Sagen er nemlig den, at i mange måneder har al sport, der ikke foregår på eliteplan, været lukket ned i Danmark, hvilket – i vores øjne – har mange negative følgevirkninger.

Først og fremmest medfører en sådan nedlukning, at danskernes form samlet set forværres. Det er på ingen måde utænkeligt, at mange af de restriktioner, som covid-19 har forårsaget, vil føre til en øget grad af livsstilssygdomme forårsaget af inaktivitet.

Derudover er vi sikre på, at mange har lidt et socialt savn i de måneder, hvor de ikke har kunnet dyrke idræt og sport som førhen.

De ugentlige træninger i ishockey-klubben har formentligt – for manges vedkommende – været frirum, hvor der kunne hygges igennem med drengene, og hverdagens bekymringer kunne glemmes i et par timer.

Men dette frirum har været utilgængeligt i flere måneder, hvilket indiskutabelt må have ført til et øget socialt savn for rigtig mange.

At lindre det sociale savn kan vi desværre ikke hjælpe med, men vi kan derimod assistere med tips og tricks til at holde formen ved lige, så du er helt klar til at indtage isen, når dette atter bliver muligt.Din alder er afgørende for, hvordan du bør hjemmetræne

Din alder er afgørende for, hvordan du bør holde formen og ishockey-evnerne ved lige uden for isen. ’

Det siger nærmest også sig selv, at et barn på 12 år ikke skal praktisere de samme styrketræningsøvelser som en voksen.

Danmarks Ishockey Union har i samarbejde med U-20-landsholdets fysioterapeut, Morten Asmussen, sammensat en række træningsprogrammer, som er den perfekte inspiration til hjemmetræning for ishockeyspillere.

Disse træningsprogrammer er nemlig målrettede forskellige aldersgrupper, så uanset om du er et barn, en ung mand eller et voksent menneske, vil du kunne finde et træningsprogram, der passer til dig.