Silly season: Forsvinder halvdelen af holdet?
Tyler Fiddler Rungsted Ishockey

Selvom guldtriumfen ikke er længere end et par uger siden, så har der været stor aktivitet på transfermarkedet, hvor Rungsted Seier Capitals spillere har været ganske eftertragtede.

Alligevel er fem spillere fra den historiske ”the double” allerede fortid i Rungsted-trøjen.

Følgende afgange er allerede bekræftet:
Charlie Sarault (Finland)
Robin Bergman (stopper)
Morten Jensen (Sverige)
Mathias Røndbjerg (udlandet/Sverige)
Oliver True (Odense)

Rygte: Daly til Østrig?

Vi fornemmer, at skal Tim Daly skifte Rungsted-trøjen ud med en anden, så skal det være fra en klub, der spiller i en liga, der rangeres højere end den danske.

Vi hører rygter om, at Daly allerede har takket nej til konkrete klubber og ligaer, men at han tilbydes til klubber i den østrigske liga, der som bekendt rangerer højere end den danske.

Rygte: Følger Andersson og Krag efter Jensen?

Det har næppe været nogen hemmelighed, at både Mathias Røndbjerg, Morten Jensen, Nikolaj Krag-Christensen og Rasmus Andersson gerne vil til udlandet og prøve at se, om de kan tage næste skridt i deres ishockeykarriere.

De to har allerede fået ønsket opfyldt. Men følger Rasmus Andersson og Nikolaj Krag-Christensen med? Følger Andersson med Morten Jensen, kan det ligne et comeback til Andersson for den klub, som han spillede for, inden han kom til Rungsted.

Vi har endnu ikke hørt noget om, hvilke klubber og ligaer der er i spil i forhold til Nikolaj Krag-Christensen.

Fiddler og Fredriksson

Tilbage står Tyler Fiddler og Simon Fredriksson. Tyler Fiddler har igennem flere sæsoner været en stærk og stabil spiller i Metal Ligaen. Med hans måske stærkeste sæson og titlen som MVP i Final4, er det nærliggende at tænke, at det skal være nu, at Fiddler tager springet til en større liga.

Spørgsmålet er vel blot, om der bliver budt på – og hvorfra der bliver det. Alternativet er endnu en sæson i Rungsted-trøjen eller i Metal Ligaen. Dette alternativ er bestemt et realistisk et. Spørgsmålet er vel blot, hvor længe Fiddler vil vente, inden han beslutter sig for, hvad fremtiden skal bringe.

Og hvor længe en potentiel klub tør og vil vente.

Situationen er ikke helt den samme med Fredriksson. Her ligner det mere, at det er Rungsted Seier Capital, der har de stærkeste kort på hånden i forhold til en potentiel forlængelse.

Hvad udfaldet ender med, afhænger sandsynligvis af, hvordan man får løst den backkabale, der unægtelig skal gå op, især hvis man gerne vil indlede sæsonen med blot syv udenlandske spillere.

Her er spørgsmålet, om man tør og vil forlænge med Fredriksson allerede nu. Situationen med Daly og mulighederne for at hente danske backforstærkninger kræver sandsynligvis afklaringer, før en kontraktforlængelse med Fredriksson er et tema.

Hvad er worst case?

Vi har som sådan ikke talt Joonas Hurri med i denne ligning, da vi ikke forventer, at en forlængelse er aktuel. Den finske back er dog endnu ikke officielt bekræftet væk – eller offentliggjort hos en ny klub. Men tæller vi Hurri med, så kan et worst case scenario blive, at der forsvinder hele 10 af forwards og backer fra guldholdet.

Hvad er udsigten?

Der er i den grad tale om en balancegang i øjeblikket. Der er ingen tvivl om, at godt en håndfuld spillere gerne vil prøve kræfter med en bedre liga end Metal Ligaen.

Det kan derfor være svært at ramme konkrete forhandlinger – især ovenpå en sæson med DM-guld og pokalmesterskab, der unægtelig presser både prisen og interessen op.

Med et budget der også skal holdes, så kan det være noget af en øvelse, når der skal forlængelser eller nye signinger på plads.

Skal man have en aftale på plads med de spillere fra guldsæsonen, der gerne vil til udlandet, så er det en kombination om en større rolle på isen – og ikke mindst en tungere lønpose.

Kan, vil og skal man det? De tre spørgsmål er det, som den sportslige ledelse skal finde svarene på de kommende måneder. Om svaret er et lige stort ja til alle tre spørgsmål, vil unægtelig ændre sig i takt med, at man kommer længere hen på sommeren og udvalget af ledige spillere ændrer sig.