Silly season: Hvem skal erstatte Røndbjerg?
Med Mathias Røndbjerg godt på vej mod udlandet rejser der sig allerede nu et stort spørgsmål, for hvem skal erstatte Mathias Røndbjerg i backkæden?

Der venter noget af en backkabale, som Morten Hagen og Thomas Friberg skal få til at gå op i løbet af sommerpausen.

Ikke mindst hvis også Joonas Hurri, Simon Fredriksson, Tim Daly og Morten Jensen også forlader klubben.Hvordan bliver sammensætningen?

Vi forventer, at backsammensætningen bliver sat sammen på den samme måde, som vi så det i denne sæson. Her indledte Rungsted Seier Capital sæsonen med to udenlandske backer og fire danske backer.

Bliver Simon Fredriksson den ene af de to udenlandske backer, der indleder sæsonen? Rygterne siger 50/50.

Tim Daly kan meget vel være på vej til en bedre liga end den danske. Skal man holde på Daly, så bliver det med et forsøg på at matche et tilbud fra en større liga som for eksempel DEL.

Vi fornemmer ikke, at der venter en forlængelse med den finske ”lejesoldat” Joonas Hurri, hvilket får os til at rette blikket mod Morten Jensen, der meget vel kan blive en vigtig brik i at få backkabalen til at gå op.

Bliver Morten Jensen, så bliver det sandsynligvis med en lønforhøjelse til den offensivt stærke back, der kom til Rungsted Seier Capital med en ambition om mere spilletid, ansvar og et udstillingsvindue i forhold til tilbud fra bedre ligaer – især svenske. Det har sendt Morten Jensen tæt på landsholdet – og uden tvivl ind på radaren hos svenske klubber.

Bliver Morten Jensen, så taler vi om, at der er tre muligheder for at lukke hullet efter Mathias Røndbjerg.Mulighed 1: Talenterne

Bliver Mathias Røndbjerg den eneste danske back, der forlader Rungsted Seier Capital ovenpå guldsæsonen, så er det måske muligt at lukke hullet ved at ”forfremme” enten Oscar Schulze eller Bertram Jelert – og måske indlemme endnu en ung back i truppen.

Det stiller dog ikke backlinjen lige så stærkt som i sidste sæson, men det er en teoretisk mulighed, som også er med til at fremme talentudviklingen blandt klubbens egne unge spillere. Spørgsmålet er her mest af alt, om man tør det rent sportsligt.Mulighed 2: Forstærkning fra en anden klub

I øjeblikket er det lidt svært at komme på oplagte kandidater, når vi snakker danske backer i udlandet, som kan komme i spil. Det er derfor lidt svært at komme på et bud på “en ny Morten Jensen”. Bedste bud vil her være en Jonas Brøndberg eller Daniel Andersen. Men er Metal Ligaen et oplagt valg for de to? Det kan man have sin tvivl om.

Skal der derfor findes en anden dansk back, kan det meget vel blive fra en af de konkurrerende klubber i Metal Ligaen.

Her går der allerede et væld af rygter om, hvilke spiller der forlænger og forlader de respektive klubber.

Går vi her holdlisterne igennem – og tager de forskellige faktorer med, så vil disse fremstå som bedste bud:

  • Anders Krogsgaard (Esbjerg)
  • Mads Iversen (Aalborg)
  • Christian Mieritz (Frederikshavn)

Især Krogsgaard og Mieritz bør ventes at få tilbud fra flere klubber i Metal Ligaen, så der kan hurtigt komme kamp om underskrifterne, idet antallet af danske backer, der ligger omkring landsholdet, er faldende i Metal Ligaen.Mulighed 3: 8 imports fra start

Dør nummer tre viser en udenlandsk back – allerede fra begyndelsen af sæsonen. Det betyder, at man dermed så enten går en udenlandsk forward ned, eller indleder sæsonen med otte udenlandske spillere.

Her er det dog svært at komme med et konkret bud på, hvem denne spiller så skulle være.

Skulle Morten Jensen også vælge at prøve lykken i Sverige, så vil det blot understrege vigtigheden af, at Mathias Røndbjerg erstattes af en dansk back.

Når det er sagt, så venter vi i spænding på, hvem der hentes. Den sportslige ledelse har igennem de seneste sæsoner været stærke til at trække kaniner op af hatten i form af danske forstærkninger. Så på nuværende tidspunkt er der kun grund til optimisme.