Silly season: Hvilken betydning får corona-virussen på ishockeysporten?
Rasmus Andersson Rungsted Seier Capital

Corona-virussen har med tidligt afsluttede sæsoner og et aflyst VM allerede fået en historisk stor betydning på ishockeysporten og den samlede verdenshistorie.

Men, hvilken betydning får det for den kommende sæson?

Her går vi ud fra, at der kommer en 2020-2021 sæson. Men afslutningen på 2019-2020 sæsonen kan sætte dybe spor hos de forskellige klubber i Metal Ligaen, hvor en lang række klubber har mistet betydelige indtægter fra de mistede slutspilskampe.

Selv med velhavende ejere og en bred kreds af sponsorer, så skal de penge findes et sted, da Corona-krisen også har ramt disse.

Det vil derfor ikke være overraskende, hvis der i den kommende sæson bruges færre penge på spillertrupperne – og det gælder ikke kun i Metal Ligaen.

LÆS MERE: Silly season: Guldback kan vende retur

Danskernes chance, eller danskernes regning?

Man kan hurtigt spekulere i, at ligaklubberne så vil spare på lønkronerne til de udenlandske spillere eller reducere antallet af dem i den kommende sæson.

Uanset hvad klubberne vælger at gøre her, så er det langt fra givet, at der vil være flere penge at komme efter for en lang række danske spillere.

Derimod vil de klubber, der har en stærk offentlig støtte i form af eliteklasser m.m. stå stærkt – og her står ishockeysporten i Rungsted (Hørsholm Kommune) bare langt bag i køen i forhold til konkurrenterne.

Kamp om det rødbedefarvede pas

Over de seneste sæsoner har vi løbende set, at flere og flere danske spillere lægger skøjterne på hylden, når de rammer de 30 for at satse på den civile karriere og prioritere familien.

Samtidig har man set, at flere og flere profiler er søgt mod udenlandske ligaer og en tilværelse som fuldtidsprofessionelishockeyspiller.

Det skaber kamp om de danske profiler, der nemt kan få tilbud fra de fleste ligaklubber. Her bliver det ting som de samlede rammer, mulighederne for at vinde og ikke mindst størrelsen på lønposen, der spiller ind i forhold til, hvilken kontrakt underskriften sættes på.

LÆS MERE: Silly season: Ung Odense-forward i mestrenes søgelys

Får vi flere men dårligere udlændinge?

Det er fristende at sige, at man næppe får muligheden for at købe et dansk mesterskab så billigt, som det ser ud til, at man kan i den kommende sæson.

Alligevel kan det være fristende at tro, at vi vil se udenlandske spillere med dårligere CV’er, end det var tilfældet i 2019-2020 sæsonen.

Klubberne skal derfor have lige så meget is i maven, som spillede de online poker, når det gælder om at få kontrakterne med udenlandske spillere på plads i den kommende sæson.

Det er dog endnu for tidligt at sige, hvordan Corona-krisen påvirker det samlede ishockeymarked, men Metal Ligaen er næppe den eneste liga, der rammes på økonomien.

Alt efter hvor mærkbar konsekvenserne bliver i de øvrige lande, så er det dog nærliggende at tro, at det næppe er i den kommende sæson, at der kommer de store lønstigninger.

Holder dette scenarie, så kan det være med til at tage lidt af toppen af konsekvensen for ligaklubberne, da den generelle lønudvikling så påvirkes deraf.

Uanset hvad så er der unægtelig stor fokus på at få den danske stamme bygget solidt op og på plads så tidligt som muligt, så man lettere og mere målrettet kan agere i jagten på udenlandske spillere.

Silly season 2020 kan dermed meget nemt blive den helt store kamp om de danske spillere. Vi følger kampen om de rødbedefarvede pas intensivt her på Champagnebugten.

 

* Denne artikel indeholder annoncørbetalt indhold.