Silly Season – Trupstatus post VM
Jagtsæsonen er skudt i gang. Truppen, der skal forbedre dette års tredjeplads, skal sammensættes. Selvom det umiddelbart virker som om, der overhovedet ikke foregår noget frem mod første træningskamp, så er virkeligheden en anden.

Rungsteds meget brede trup i slutningen af sæsonen, hvor fire spillere måtte agere ”healthy scratches”, altså ikke at blive udtaget til kamp selvom de ikke var skadet, betyder helt sikkert, at nogle af spillere vil afvente om se, om de kan se frem til en lignende situation næste år.

Marco Illemann har allerede taget sit gode tøj og returneret til Rødovre, og flere spillere vil måske overvejet mere istid på et lavere rangerede hold fremfor en kontraktforlængelse i Rungsted.

Gentoftes (alt for sene) exit fra Metal Ligaen kommer til at flytte magtbalancen i det Storkøbenhavnske område fra spillersiden til klubsiden, hvor flere spillere må skifte eliteishockeyen ud med en tilværelse i 1. division.

Hvidovre virker godt i gang med at sammensætte deres hold. De har allerede hentet Anders Schultz i Rødovre og Magnus Molge i Gentofte. Rygterne siger, at de offentliggør yderligere fire kontrakter i denne uge. Efter sigende skulle der være tale om Luis Blak, Mads Eller og måske William Rørth.

Odense og SønderjyskE må også skære ned. Indtægter og udgifter har ikke harmoneret i de to klubber, og vi vil se dem med mindre spillerbudgetter end i 2017-2018 sæsonen. Så rent budgetmæssigt vil de store klubber næste år være Esbjerg, Herning, Aalborg, Frederikshavn og Rungsted.

Lad os kigge lidt nærmere på Rungsteds hold. Vi tror ikke på, at der kommer flere kontraktforlængelser med de resterende udlændinge. Kevin Lindskoug blev aldrig bedre end Feuk i løbet af sæsonen. Vi har løbende i vores BIG DATA vist, at han ikke levede op til forventningerne om at være en top tre-fem målmand i ligaen.

Spørgsmålet er så, om Feuk endnu et år vil stå i skyggen af en ny udenlandsk førstekeeper, eller om han kunne finde på at prøve chancen andetsteds. Alternativet er jo at finde en ligeværdig dansk keeper og spille med et rent dansk målmandspar. Vi har i hvert fald hørt rygter om, at Thomas Lillie skulle være på vej til Rungsted. Spørgsmålet er, om han skal danne par med Feuk eller erstatte ham?

På backsiden er Marco Illemann og Aleksi Laakso allerede væk, og vi tror heller ikke på en fornyelse af kontrakterne med Nash og Vernace.

Vi har faktisk lavet en lille sammenligning af alle vore udenlandske backer i de sidste fire år, og her kommer de to canadiere kun på en henholdsvis femte og 10. plads, når det gælder point per kamp.

Vi tror, at vi starter næste sæson med to nye udlændinge på backlinien. Altså skal vi bruge seks danske backer, hvoraf en er en ”rookie”-back, der indtager pladsen som ottendevalget på backlinjen.

Det eneste vi ved, er, at Morten Jensen har forlænget, altså skal der signes fem danske backer mere. Med Illemanns exit så tror vi, at Christoffer Lindhøj forlænger. Joachim Holten Møller har rundet de 30 år, har afsluttet sit studie og er i gang med sin karriere. Med hjernerystelsen i år så overvejer han måske, om han skal lægge skøjterne på hylden. Det er i hvert fald en risiko.

Bertram Jelert fik meget mere spilletid i sidste sæson, end han var lovet, og måske er klubben villig til at flytte ham op som syvende back for at holde på ham, for der er ingen tvivl om, at både Herlev og Hvidovre har forsøgt at tilbyde ham en kontrakt.

Mathias Røndbjerg er også en eftertragtet herre, her kan vi heller ikke bare forvente, at han forlænger. Mathias blev student sidste år og vil måske tage chancen, som Weichel gjorde sidste år, og prøve noget nyt.

Uanset hvad så skal klubben hente minimum en-to danske backer udefra. En mulighed er at hente Oscar Schulze i konkursboet i Gentofte. Oscar er Rungsted-spiller, og vil så skulle kæmpe med Jelert om pladsen som syvende-ottende back. Blandt de danske backer, der er uden kontrakt, så burde Esbjergs Anders Krogsgaard stå øverst på Fribergs liste. Efter vores oplysninger skulle der ikke være andet end den mangeårige tilknytning til Esbjerg, der reelt holder på Krogsgaard.

Men det er en rigtig svær situation, hvis vi ikke kan holde på alle vores backer, så skal der skaffes backer udefra, og der er bare ikke mange kvalitetsbacker med et dansk pas tilgængelige. Vi har allerede set, at der også er en øget efterspørgsel på yngre spillere, især blandt de mere økonomisk udfordrede klubber.

På angrebsiden ser det anderledes ud. Men tidlige kontraktforlængelser til den svenske trio samt TC og Rosenthal så er fem af de spillere, der formentligt skal indgå i de tre første kæder allerede på plads. Derudover er Nikolai Gade, William Nistrup og Gustav Green også på plads.

Rygterne går på, at man forsøger at forlænge med både Andersson og Krag, hvor førstnævnte skulle være mest sikker. Begge disse to vil også skulle være en del af de tre første kæder. Dette vil betyde, at vi mangler at signe to spillere mere. Her tror vi, at klubben går efter en center til førstekæden, som skal agere erstatning for Morten Green.

Dette vil efterlade en ledig plads i de første 3 kæder og en ledig plads i fjerdekæden, hvis Nistrup betragtes som 13 forward. Men vi har fire spillere til disse to pladser – Alexander Jensen, William Boysen, Marcus Nielsen og Emil Oliver Christensen, hvis de alle forlænger. En løsning kunne være at flytte Marcus Nielsen ned som back, hvor vi ser ud til at få nogle huller.

Spændende bliver det i hvert fald.