Skinner pokaltriumfens lys videre?
Nikolaj Rosenthal. Rungsted Seier Capital.

Sæsonens første kamp mod Aalborg venter forud, og et spørgsmål trykker sig gevaldigt på.

Varer magien fra pokalfinalen ved, eller er vi tilbage ved de sidste par sæsoners rød dominans, når det gælder kampene mod Aalborg?

I de fire sæsoner der er fulgt efter ligacomebacket i 2013-2014 sæsonen, har de røde pirater haft et massivt overtag i den interne serie.

I de 19 grundspilskampe der er spillet i de sidste fire sæsoner mellem Rungsted og Aalborg, har Aalborg vundet 15 af kampene.

Tre af Rungsteds fire sejre faldt i 2014-2015 sæsonen, mens det over de sidste to sæsoner blot er blevet til én grundspilssejr over Aalborg. Nemlig 0-1 sejren i Gigantium i oktober 2015.

Vendepunktet?

Var sejren i pokalfinalen og den efterfølgende skræk, som sejren jog i nordjyderne, vendepunktet? Tja, det kan vi kun håbe på.

Efter en mindre afklapser i sæsonpremieren mod Odense har Aalborg rejst sig og slået først Rødovre og siden Frederikshavn på straffeslag.

I det blå hjørne har Rungsted efter to kampe, hvor indsatsen og overtaget ikke matchede udbyttet, hentet sæsonens første sejr, da Rødovre blev slået i en kamp. Der var dog – diplomatisk sagt, var plads til forbedringer.

Fokus på special teams og disciplin

Med tre nye på holdet er der håb om, at spillet og den interne forståelse vokser fra kamp til kamp, men om det er nok til at vinde i Aalborg, er yderst usikkert.

Sikkert er det dog, at der skal være fokus på special teams (powerplay og boxplay), samt at de dumme og unødvendige udvisninger skal skæres væk.

Man kan hurtigt komme til at tænke på sidste sæson, hvor udvisningerne i den grad ødelagde mulighederne.

Der har indtil videre ikke været de tunge udvisninger, men når man har taget 16 2-minutters udvisninger og indkasseret fire powerplayscoringer, så er det i den grad værd at sætte et øget fokus på disciplinen, hvis man vil have point med hjem fra Aalborg.

Vi har desværre ikke mulighed for at liveopdatere fra kampen i Aalborg, så vi henviser til liveopdateringen på Metalligaen.dk.