Slutspilsbilledet: Rosenthal-opvisning holder liv i top seks
At Herning i går vandt grundspillet og sikrede sig førstevalget af modstandere i kvartfinale og semifinale, er med Rungsted Seier Capitals øjne ikke så vigtigt. Vores fokus er på, om vi kan avancere i tabellen og undgår play-in kampene.

Igen i går smed vi en sikker 4-1 sejr væk. Som fans er det lidt uforståeligt, at den måde som holdet kommer ind til tredje periode på, når vi er foran med tre mål, forsætter kampe efter kamp. Men den diskussion tager vi på et andet tidspunkt. I går valgte Nikolaj Rosenthal egenhændigt at afgøre kampen i overtid, og vi fik trods alt to point på kontoen.

Samtidig tabte både Odense Bulldogs og Gentofte Stars, hvilke bringer os længere væk fra en mulig ottendeplads og tættere på en sjetteplads, der sikre direkte adgang til slutspillet.

Med to point i de sidste tre kampe vil det være umuligt for Gentofte Stars at passere os i tabellen, hvilket ville give play-in kampe mod formstærke SønderjyskE. Samtidig betød Odense Bulldogs’ nederlag, at vi kun mangler at indhente tre point på Odense Bulldogs (vi er dårligere i indbyrdes opgør). Dette kan allerede ske på fredag, hvor Odense møder Herning på udebane, mens vi møder Hvidovre Fighters i Hvidovre.

Derefter har Odense Bulldogs kampe mod Hvidovre Fighters og Esbjerg Energy på hjemmebane, mens vi møder Herlev Eagles og Herning – også på hjemmebane. Så fighten mellem os og Odense Bulldogs om sjettepladsen kan sagtens blive afgjort i sidste spillerunde, hvor vi som minimum skal have det samme antal point mod Herning Bluefox, som Odense erobrer mod Esbjerg Energy.

Rent teoretisk kan vi stadig nå top fire, men det kræver, at to af de tre hold, der pt. ligger fra plads tre til fem skal tabe alle de tre kampe, som de mangler i grundspillet, så i praksis er denne mulighed forpasset.