Svenskerne blev slået uden problemer
Rungsted Seier Capital slog ubesværet de svenske modstandere fra Kristianstads IK, der blev slået med 6-2, hvorved Rungsted-drengene hentede den anden sejr i fire træningskampe.

Hjemmeholdet dominerede
Første periode vidnede i den grad om, at der er forskel mellem Metal Ligaen og den svenske 1. division. Alligevel var det gæsterne, der åbnede scoringen og bragte sig i front, da den tidligere Hvidovre-spiller, Tobias Dyk, scorede og udnyttede et pucktab af unge Nicolai Andersen i egen zone.
Udligningen kom dog hurtigt, da Robin Bergman i powerplay afrettede skuddet fra blå linje fra Morten Jensen. Det blev også til 2-1 før den første pause – også i powerplay. Denne gang var det Nikolaj Krag Christensen, der satte Charlie Sarault op med en tværpasning, som den canadiske center klappede ind og scorede sit første mål i Rungsted-trøjen.

Føringen kunne sagtens have været større, da både William Nistrup og Nikolai Gade misbrugte et par friløbere, mens Tyler Fiddler ramte overliggeren.

LÆS MERE: Marcus Olsson bliver ny kaptajn

Rosie skyder – og scorer
Selvom anden periode langt hen ad vejen var mere lige, end tilfældet havde været i første periode, så trak Rungsted fra på måltavlen. På godt to minutter blev Nikolaj Rosenthal dobbelt målscorer, først med en afretning og siden med en first timer, hvilket reelt lukkede alt spænding om udfaldet i kampen.
Ovenpå en stille Rungsted-indledning af tredje periode fik gæsterne også reduceret til 4-2, men sejren blev alligevel på fire mål. William Nistrup scorede lidt over et minut efter 4-2 reduceringen, hvilket viste, at et svensk comeback næppe lå i kortene. Alligevel blev målmanden taget ud med fem minutter tilbage, hvilket Robin Bergman udnyttede til at score i det tomme mål.

Ny kamp fredag
Der er ingen grund til at hvile på laurbærrene. Der er kamp igen allerede fredag, hvor det gælder det norske Get Liga-hold, Frisk Asker lige som Rungsted kom i semifinalen sidste sæson. Der er dermed lagt op til en modstander på et helt andet sportsligt niveau, end det Kristianstads kom med.

Kampen i tal

Rungsted Seier Capital – Kristianstads IK 6-2 (2-1, 2-0, 2-1)
08.21 0-1 Tobias Dyk
10.07 1-1 Robin Bergman (Morten Jensen, Rasmus Andersson) PP
15.12 2-1 Charlie Sarault (Nikolaj Krag Christensen) PP
32.43 3-1 Nikolaj Rosenthal (Simon Fredriksson, Tim Daly)
34.45 4-1 Nikolaj Rosenthal (Mikael T. Christensen)
49.27 4-2 Mikael Johansson (Alexander Edström)
50.50 5-2 William Nistrup (Simon Fredriksson)
56.23 Robin Bergman (Charlie Sarault) EN

Udvisninger:
Rungsted Seier Capital: 3 x 2 min., 1 x 5 min. + GM (Gade)
Kristianstads IK: 7 x 2 min., 1 x 5 min. + GM (Hugo Danielsson)

Skud: 38-15 (13-3, 9-9, 16-3)