TC: Special teams bliver afgørende


Vi har fået æren og fornøjelsen af at trække på Mikael T. Christensens viden og erfaringer, så denne artikel bliver den første af forhåbentligt mange, hvor TC stiller sin ekspertviden til rådighed for Rungsted-fans og danske ishockeyfans generelt.

I denne omgang har vi trukket på Mikael T. Christensens insiderviden og erfaring med og mod Rungsted Seier Capitals finalemodstander, SønderjyskE.

LÆS MERE: Rygte: Røndbjerg færdig for sæsonenGrundspillet er en ting – slutspillet er noget helt andet

Som det eneste hold i denne sæson havde SønderjyskE overtaget over Rungsted Seier Capital i grundspillet. Men hvilken betydning får det i slutspillet?

– SønderjyskE har et stærkt og velorganiseret hold. Det kan variere, hvordan de forskellige hold står mod hinanden, og i grundspillet har de altså formået at slå os. Hvorimod de har haft det svært mod hold, der har ligget bedre til os i år. Det betyder ikke det store nu. Slutspillet er jo som bekendt helt anderledes end grundspillet, siger Mikael T. Christensen og fortsætter:

– Vi skal spille, som vi ved, at vi kan. Vi skal spille med fart og være smarte i alle situationer. Derudover kommer det til at kræve tålmodighed at komme igennem deres forsvar og dygtige målmand.Special teams bliver afgørende

Rungsted Seier Capitals special teams (powerplay og boxplay) har været noget forskellige i denne sæson. Mens powerplayet har lynet og været en del af det, der har ført Rungsted Seier Capital frem til succes, så har undertalsspillet haltet.

– Jeg tror, at powerplay og undertal kommer til at blive helt afgørende. SønderjyskE giver ikke meget i fem mod fem, så udvisninger vil derfor få en afgørende rolle, lyder vurderingen fra Mikael T. Christensen.

LÆS MERE: Varm op med guldfinalen fra 2002