True får ny NHL-kontrakt
Alexander True Rungsted Ishockey
Foto: Dinur Blum

Fremtiden er på plads for den danske NHL-spiller, Alexander True, der har sat sin underskrift på kontrakten med den nye NHL-klub, Seattle Kraken, for den kommende sæson.

True blev draftet af Seattle Kraken i sommerens expansion draft, hvor den nye NHL-klub fik lov til at vælge blandt de tilgængelige spillere fra 30 af ligaens øvrige 31 hold.

Her faldt valget på True, da der skulle vælges en spiller fra San Jose Sharks.

Alexander Trues kontrakt med San Jose Sharks udløb efter sidste sæson, men nu er kontrakten for den kommende sæson på plads.

Kontrakt til næsten 5 mio. kr.

Bliver det til fuld spilletid i NHL i den kommende sæson, så kan Alexander True sætte næsten fem millioner kroner ind på kontoen.

Den et-årige kontrakt er en såkaldt to-vejskontrakt på 750.000 dollars.

Det betyder, at True ikke kommer til at få samme løn, hvis han spiller i NHL, som han vil gøre, hvis han sendes ned i AHL.

Ifølge Capfriendly.com vil true få en årsløn på 200.000 dollars, svarende til 1,25 mio. kr., hvis spiller i AHL.

Kendt ansigt i Seattle

Der er ingen tvivl om, at ishockeyfansene i Seattle kender Alexander True, allerede før Kraken spiller deres første kamp.

Alexander Trues tre sæsoner for WHL-holdet Seattle Thunderbirds, er langt fra blevet glemt – både hos de lokale ishockeyfans og i NHL-klubben.

– Alex bringer noget størrelse og nogle egenskaber til vores hold på centerpositionen. Han er ung og har en succesfuld ishockeyhistorie i Seattle, hvor han har scoret nogle store mål, mens han spillede i WHL for Thunderbirds. Vi ser frem til, at han fortsætter den succes for vores organisation, siger Krakens general manager, Ron Francis, på klubbens hjemmeside.