True runder fantastisk år af med pragtkamp
2018 har i den grad været et stærkt år af Alexander True. Årets sidste kamp blev ingen undtagelse. Her lavede True et mål og to assists i San Jose Barracudas 6-5 sejr over Stockton Heat. Den tidligere Rungsted-spiller runder dermed et stærkt år af med endnu en stærk multiple point-kamp.

På vej mod dansk AHL-rekord
Med tre point i årets sidste kamp er Alexander True oppe på 24 point i 29 kampe. Holder den 21-årige center sit pointsnit, der er på 0,83, har kan kurs mod en ny dansk AHL-rekord.

Den nuværende danske rekord for flest AHL-point i en sæson indehaves af Lars Eller, der i 2009-2010 sæsonen lavede 57 point i 70 kampe.

Kommer opringningen snart?
Statistikkerne taler sit tydelige sprog. Alexander True har i denne sæson taget et rigtigt stort skridt frem i jagten på at få chancen i NHL. Efter 29 kampe er True, der ligger nummer to på holdets interne topscorerliste, således blot fire point fra at matche sidste sæsons total på 28 point i 64 kampe.

Den stærke start på 2018-2019 sæsonen har sendt danskerklubben til tops i Pacific Division, som Barracuds topper med 42 point ovenpå 19 sejre.

Udfordringen i forhold til at få den opringning, som de fleste ishockeyspillere kæmper for at få, består i, at San Jose Sharks er utroligt stærkt besat på centerpladserne. Profiler Logan Couture (1.), Joe Thornton (2.), Tomas Hertl (3.) tager fast toppladserne, mens centerrollen i fjerdekæden senest har været besat af Barclay Goodrow. Dertil kommer, at Sharks har flere andre spillere i truppen, der sagtens kan tage centerrollen.

Sharks har i løbet af denne sæson dog kaldt flere spillere op fra AHL, så True bør ikke være lagt fra at få chancen. Et friskt bud er, at True bliver den 13. danske NHL-spiller i løbet af 2019.