Trup Update #2 – Mulig svensk invasion
Der er ud sket lidt på spillerfronten og vi tager lige en hurtig update.

Siden sidste update, så er Anders Poulsen forventeligt returneret til Herning og lidt mere uventet, så fortsætter William Boysen i SønderjyskE. Eneste uafklarede spiller i truppen fra sidste år er Frederik Høeg, som vi i første omgang forventede, at han ville fortsætte i klubben, men vores seneste efterretninger, siger at det gør han ikke. Dermed er det klar hvem af danskerne fra sidste sæson der også der på plads næste år.

I “Trup Update #1” skrev vi, at man skulle forvente, at David Grubak ville blive hentet op fra 1. division og at man var i dialog med Mathias L. Hansen fra Malmø U20 hold. Begge forudsigelser viste sig at være rigtige og de to unge spillere er nu klar til deres første sæson i Metalligaen.

Fra den uventede side, dukkede der en kontrakt med André Pison, der dermed laver det forbudte skifte fra Rødovre til Rungsted. Pison kommer til at gå ind den del af truppen, der skal kæmpe om pladserne i 3.-4. kæden.

Nettotab af danske spillere?

Alle backer er gentegnet, men vi er -1 dansker på målmandssiden og -2 danskere på angrebssiden og da vi sidste år spillede med “fuld” udlændingekvote, så ser truppen umiddelbart lidt smal ud.

Vi er dog overbevist om, at der ligger skuffeaftaler med Nichlas Hardt og Morten Jensen. Begge spillere er bosiddende i Skåne og der kan være nogle personlige årsager til, at disse først offentliggøres op til sæsonstart.

Medtages disse to spillere, så ser det faktisk rigtigt positivt ud. Godt nok mister vi 4 angrebsspillere, men disse er alle 3-4 kæde spillere, mens Morten Jensen og Nichlas Hardt går direkte ind i førstekæden.

Aktuel lineup

Vi tror ikke længere på, at RIK talenterne Patrick Hechmann Møller og Nicolai Harries Andersen får deciderede kontrakter med RSC, men de vil nok være en del af truppen, når sæsonen starter.

Så udover en ny  førstemålmand, så mangler der 1-2 backer og 2-3 angribere, alt efter om man tæller de to RIK-talenter med eller ej.

 

GK1: ?

GK2: David Grubak

******************************

D1: Morten Jensen*

D2: Joakim Holten Møller

D3: Bertram Jelert

D4: Oscar Schulze

D5: Mikkel Persson

D6: ?

D7: Patrick Møller (RIK)

*****************************

F1: Marcus Olsson

F2: Mattias Persson

F3: Rasmus Andersson

F4: Nikolaj Rosenthal

F5: Gustav Green

F6: André Pison

F7: Nichlas Hardt*

F8: Nikolai Gade

F9: William Nistrup

F10: Mathias L. Hansen

F11: ?

F12: ?

F13: Nicolai Harries Andersen (RIK)

* Champagnebugtens bedste bud er, at disse spillere er på plads.

Vi tror på en import på målmandsposten, så er vi lidt usikre på om budgettet rækker til 2 back imports, men der skal minimum en import back ind i truppen, der kan styre den ene powerplayformation. I angrebet, er den mest i øjenfaldende mangel en center til første kæden (mellem Hardt og Rosenthal), derudover mangler der 1-2 breddespillere.

Mulighed for en svensk invasion (med base i Skåne)

Flere ting taler for at der kommer flere svenskere på holdkortet næste år. Den svenske kronekurs er lav, så hvis man kan finde flere spillere, der som Persson og Olsson kan bo i Sverige, så kan vi tilbyde en attraktiv løn og samtidig spare alle omkostninger til bopæl og det er ikke et ubetragteligt beløb, når spillerne skal bo i den mondæne Champagnebugt.

Førsteprioteten på målmandsposten er Cristopher Nihlstorp (36). Bor i Malmø, har spillet ungdomshockey med Persson og Olsson. 10 sæsoner i SHL, 5 af disse som førstekeeper. Og så lige 2 sæsoner i AHL inklusive 6 kampe for NHL-holdet Dallas Stars. Vi har hørt dette rygte i flere omgange og senest i går var den svenske blogger MrMadHawk også ude og melde både Hardt og Nihlstorp til Rungsted. Om der er en aftale på plads eller ej synes lidt uklart med vi tror på Nihlstorp som første keeper i næste sæson.

En kandidant til første centerpladsen er Emil Bejmo (30) lille smart centerspiller, der kunne styre en førstekæde med Hardt og Rosenthal. En svensk udgave af Lasse Degn. Bejmo har et utal af sæsoner i Allsvenskan og har spillet to sæsoner i SHL. Vi ved, at Bejmo har været i dialog med Simon Fredriksson om at spille i Danmark og han har også givet udtryk for, at han gerne vil til Metalligaen (men også gerne til Frankrig og Østrig). En anden mulighed er, at Charlie Sarault vender tilbage. Vi ved, at Friberg var i dialog med Sarault om en 2-årig aftale inden Coronaudbruddet, om dette er en mulighed, som situationen ser ud i dag er mere uklart.

Simon Fredriksson, vi tror, at der er en mulighed for at det alligevel bliver til en kontraktforlængelse til Fredriksson. Dog i en løsning, hvor Fredriksson ikke længere er bosat i Danmark, men må pendle som de andre spillere. Men det er nu rent gætværk fra vores side.

Hvis ovenstående stemmer, så starter vi sæsonen på 5 kvalitetsimporter. Der er stadig nogle interessante danskere ledige på markedet, der kan tage de åbne pladser i 3.-4. kæderne, alternativet er at tage 1-2 jokerudlændinge til de tomme pladser.

Vi følger op på truppen om ca 3 uger, På dette tidspunkt, er alle danske spillere nok fordelt mellem klubberne og vi vil have en klarere billede af hvordan bredden kommer til at se ud.